Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Να περάσουμε απέναντι με ασφάλεια

Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης - μεταπτυχιακός φοιτητής του προγράμματος Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Σπουδές, Δίκαιο, Οικονομία και Πολιτική της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ

 

Από την «γέφυρα ασφαλείας» που ήταν όταν  ξεκινούσε η σταδιακή άρση των μέτρων, τώρα περάσαμε στην «γέφυρα στήριξης» που περιέχει μεταξύ άλλων μειώσεις φόρων και ΦΠΑ σε καφέ και αλκοολούχα ποτά.
 

Το πρωθυπουργικό μήνυμα διαβάζεται ως εξής «εμείς είμαστε εδώ» να σας στηρίξουμε στα προβλήματά σας και αποσκοπεί ώστε να μην υπάρξει μεγάλη αύξηση της ανεργίας και απολύσεις, που θα φέρουν οβιδιακές μεταμορφώσεις στην αγορά εργασίας.
 

Κάτι που θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση, γιατί θα την στιγματίσει την ίδια και θα θολώσει το αφήγημά της.
 

Η πρωθυπουργική φράση «όλα αυτά να μην είναι παλάτια στην άμμο» δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία στο κυβερνητικό επιτελείο.  Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να περάσουμε από την ύφεση στην ανάπτυξη. Αυτό είναι το στοίχημα, αλλά όπως είδαμε το τελευταίο δίμηνο τίποτα δεν είναι γραμμικό. Η ύφεση ίσως είναι κοντά στο 10% ή ίσως και λίγο πιο πάνω.
 

Ο τουρισμός φέτος θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα, γιατί πολλοί θα προτιμήσουν να μείνουν στις χώρες τους και όχι να πάνε κάπου αλλού. Και τα μεγάλα νησιά θα έχουν μεγάλο χαμένο έδαφος.
 

Αυτό που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι περάσει απέναντι με σωστές βάσεις και με δουλειά. Δεν θέλει τώρα από κανέναν ραθυμία, θέλει το οικονομικό επιτελείο να είναι σαν τον Τσιόδρα.
 

Η απέναντι όχθη είναι αχαρτογράφητη και το σχέδιο της κυβέρνησης είναι φιλόδοξο.

 
Ήρθε η ώρα να γίνουν και κάποιες αλλαγές χωρίς την εποπτεία της Ευρώπης. Έχουμε μία ευκαιρία να πάμε μπροστά και σε αυτό τον τομέα.
 

Το τρίμηνο του καλοκαιριού θα κρίνει πολλά.
 
πηγή: xronos.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια