Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Να παραταθεί ο περιορισμός της κυκλοφορίας αιτούντων άσυλο ζητεί ο δήμαρχος Ανατ. Σάμου


Την παράταση ισχύος των περιοριστικών μέτρων για τους αιτούντες άσυλο στο ΚΥΤ Σάμου, την έναρξη της αποσυμφόρησης του νησιού και την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας µε επιπλέον
προσωπικό, με σκοπό τον περιορισμό των άσκοπων-ομαδικών μετακινήσεων των προσφύγων-μεταναστών, ζητεί με σημερινή επιστολή του προς τα αρμόδια υπουργεία ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.
Η επιστολή του απευθύνεται στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υγείας, Βασίλη Κικίλια, Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, Ναυτιλίας και Νησιωτικης Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μεγάλος συγχρωτισμός μεταναστών - προσφύγων στο κέντρο της πόλης της Σάμου και στις παραλίες που βρίσκονται παραπλεύρως της.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου και το Λιμενικό Σώμα «κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, αλλά δεδομένης της υποστελέχωσής τους παρατηρούνται αυτά τα ανεξέλεγκτα φαινόμενα» αναφέρει ο κ. Στάντζος.
Ζητεί την παράταση της χρονικής διάρκειας των περιοριστικών μέτρων πέραν της 21ης Μαΐου, την έναρξη της «υποσχεθείσας» αποσυμφόρησης του νησιού, καθώς και ενίσχυση της ΕΛΑΣ και του λιμενικού στο νησί, «διότι η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει την εξάπλωσή της, η δε λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων, ενόψει και του ανοίγματος των επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας, κρίνεται απαραίτητη».
Στην επιστολή επισυνάπτεται και έγγραφο του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου και του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου, το οποίο εστάλη στον δήμο και την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, που ζητούν την παράταση των «επιτυχημένων μέτρων» κι επισημαίνουν πως «το βάρος στην πόλη µας είναι διπλάσιο, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα μέτρα που επιβάλλονται λόγω κορωνοϊού, αλλά και τις άσκοπες πυκνές και ομαδικές ροές των μεταναστών - προσφύγων, τις περισσότερες φορές χωρίς σκοπό στην πόλη µας, χωρίς να λαμβάνουν τα μέτρα κατά της πανδημίας».




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια