Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στήνουν σόου με τις ΚΟΜΥ, ενώ δε βρίσκουν εργαζόμενους να τις στελεχώσουν!

Οσοι ανησυχήσατε για την εξαφάνιση του Αρκουμανέα, σας πληροφορούμε ότι χαίρει άκρας υγείας και μας χαιρετά μέσω twitter. Για τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, λέμε, οικονομολόγο-μάνατζερ
και σύζυγο κεντρικής τηλεπαρουσιάστριας του ΣΚΑΙ, ο οποίος στις 31 Γενάρη είχε επισκεφθεί μαζί με τον Κικίλια τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου και βγαίνοντας μας διαβεβαίωνε με όλη την επιστημοσύνη που τον χαρακτηρίζει: «Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Eίναι μια λοίμωξη με χαμηλή μεταδοτικότητα, με μέτρια θνητότητα, σαν μια βαριά γρίπη. Αρα και να έρθει κάποια στιγμή στη χώρα μας δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός ή κάποια ανησυχία»!

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, το λόγο για τον οποίο τον «απέσυραν» (όπως «απέσυραν» και τον Κικίλια). Ομως, όπως είπαμε, ο Αρκουμανέας χαίρει άκρας υγείας και χθες (σαββατιάτικα) μας ενημέρωσε από το twitter: «Οι πρώτες Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ ξεκινούν τη Δευτέρα 4 Μαΐου»! Για να μην υπάρχει, μάλιστα, η παραμικρή αμφιβολία ότι πράγματι ξεκινούν, έβαλε και μια φωτογραφία με δυο αυτοκίνητα σ’ ένα γκαράζ (ξέρετε, όπως φωτογραφίζουν τα προς πώληση αυτοκίνητα οι μαντράδες).

Από πλευράς Αρκουμανέα ήταν κι ένα «γαμώτο». Διότι του είχε κλέψει τη δόξα ο Τσιόδρας, σπεύδοντας να ανακοινώσει αυτός τα… καλά νέα: «Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ξεκίνησε σήμερα την υλοποίηση του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία κινητών ομάδων για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, μαζί με ειδικές ομάδες νοσηλευτών, οδηγών και διοικητικών. Ειδοποιήθηκαν και προσήλθαν οι πρώτοι επιτυχόντες νοσηλευτές και οδηγοί, οι οποίοι υπεβλήθησαν στο σχετικό έλεγχο για την ανίχνευση τυχόν ύπαρξης του νέου κορονοϊού. Τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένονται και αμέσως μετά θα ολοκληρωθεί η πρόσληψη του προσωπικού. Η ίδια διαδικασία θα τηρηθεί για όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση πρόσληψης του ΕΟΔΥ και θα εργαστούν στο πρόγραμμα. Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και το σχεδιασμό, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια. Οι πρώτες κινητές ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ξεκινούν τη δράση τους τη Δευτέρα 4 Μαΐου με επιδημιολογικούς και διαγνωστικούς στόχους».

Οι εμφάσεις στο κείμενο της δήλωσης Τσιόδρα (που στην πραγματικότητα διάβαζε δελτίο Τύπου του ΕΟΔΥ) είναι δικές μας και έγιναν γιατί αποκαλύπτουν (για μια ακόμα φορά) τον Τσιόδρα ως πολιτικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όχι ως επιστήμονα που κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη διάρκειας μιας υγειονομικής κρίσης.

Πρόκειται, όπως αντιλαμβάνεστε, για τις περιβόητες ΚΟΜΥ (Κινητές Ομάδες Υγείας), που υποτίθεται ότι θα είχαν ως βασικό καθήκον να πηγαίνουν στα σπίτια και να παίρνουν δείγματα βιολογικού υλικού, το οποίο θα αναλύεται μοριακά στα εργαστήρια, για να υπάρχει πληρέστερη εικόνα της διασποράς του κοροναϊού στη χώρα.

Επειδή παρακολουθήσαμε αυτό το θέμα από την πρώτη στιγμή, ενημερώναμε συνεχώς τους αναγνώστες μας για τον τρόπο με το οποίο το «σέρνουν» για περισσότερο από μήνα. 
Προέβλεψαν τη δημιουργία 500 ΚΟΜΥ (500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί, 500 αυτοκίνητα) στην ΠΝΠ της 20ής Μάρτη. Και έκαναν διαφημιστικό-προπαγανδιστικό ντόρο.
Επανέλαβαν το ντόρο με την ΚΥΑ των Σκυλακάκη, Γεωργιάδη, Κικίλια στις 3 Απρίλη.
Σ’ αυτή την ΚΥΑ αναφερόταν ως ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας των ΚΟΜΥ η 8η Απρίλη. Και τα παπαγαλάκια πήραν γραμμή ν’ αρχίσουν τα χαρούμενα τιτιβίσματα: «Σε πλήρη εφαρμογή είναι από το πρωϊ της Τετάρτης (σ.σ. 8 Απρίλη) η δειγματοληψία κατ’ οίκον που πραγματοποιούν οι 500 Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ)».
Φυσικά, ο ελληνικός λαός (που άκουγε πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τεστ και έβλεπε ότι στην Ελλάδα δε γίνονται), ΚΟΜΥ άκουγε και ΚΟΜΥ δεν είδε. Η προπαγάνδα, όμως, δούλευε και ο άλλος σκεφτόταν: «μπορεί να μην ήρθαν στο δικό μου σπίτι, σίγουρα θα πήγαν αλλού, κάτι γίνεται σιγά-σιγά και στον τομέα της αύξησης των τεστ».
 
Φιάσκο

Μήπως όμως τώρα τέλειωσαν τα ψέματα; Κοτζάμ Τσιόδρας το είπε, ρε παιδιά, δεν μπορεί να λέει κι αυτός ψέματα. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης. Και τον χρησιμοποιούν κάθε φορά που τα πράγματα γίνονται στριμόκωλα για την κυβέρνηση. Προσέξτε τι είπε: «Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και το σχεδιασμό, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια».

Πότε προέκυψε αυτό το «σταδιακά»; Από πότε διαφοροποιήθηκαν οι «ανάγκες»; Πότε άλλαξε ο «σχεδιασμός»;

Σε όλα τα θεσμικά κείμενα προβλέπεται άμεση πρόσληψη 500 νοσηλευτών και 500 οδηγών με τρίμηνες συμβάσεις. Η προκήρυξη του ΕΟΔΥ έγινε και για τις 1.000 θέσεις. Σταδιακότητα δεν προβλέπεται πουθενά.

Για να μην το βασανίζουμε, θα σας πούμε εμείς τι συμβαίνει: δε βρίσκουν εργαζόμενους για να επανδρώσουν τις 500 ΚΟΜΥ! Γι’ αυτό έβαλαν τον Τσιόδρα να μιλήσει για σταδιακότητα και για σχεδιασμό. Κι αυτός δεν είχε κανένα πρόβλημα να βγει και να πει –για μια ακόμα φορά- ψέματα στον ελληνικό λαό.

Κάθε φορά που προκηρύσσονται κάποιες θέσεις στο δημόσιο παρατηρείται υπερσυνωστισμός υποψήφιων. Δέκα θέσεις προκηρύσσονται, διακόσιοι υποψήφιοι κάνουν αίτηση. Ακόμα κι αν πρόκειται για θέσεις πρόσκαιρης εργασίας, όπως συμβαίνει με τα περιβόητα προγράμματα με τους «ωφελούμενους». Κι όμως, στην προκήρυξη για τις ΚΟΜΥ οι υποψήφιοι είναι λιγότεροι από τις θέσεις που προκηρύχθηκαν!

Στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών προβλέπονται 36 ΚΟΜΥ. Υπέβαλαν υποψηφιότητα 34 νοσηλευτές και 28 οδηγοί. Κρίθηκαν επιτυχόντες 24 νοσηλευτές και 21 οδηγοί. Επομένως, μπορούν να σχηματιστούν μόνο 21 από τις 36 προβλεπόμενες ΚΟΜΥ!
Στο Βόρειο Τομέα Αθηνών προβλέπονται 20 ΚΟΜΥ. Υπέβαλαν υποψηφιότητα 7 νοσηλευτές και 6 οδηγοί. Κρίθηκαν επιτυχόντες 4 νοσηλευτές και 5 οδηγοί. Επομένως, μπορούν να σχηματιστούν μόνο 4 από τις 20 προβλεπόμενες ΚΟΜΥ!
Για άλλες περιοχές δεν έχουν δημοσιεύσει τίποτα ακόμα, ένδειξη του ότι έχουν μεγάλη δυστοκία να βρουν εργαζόμενους.
Προς τι η τόσο μεγάλη απροθυμία, σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν δουλειές, που ο τουρισμός δε θα δουλέψει αυτό το καλοκαίρι, που όλοι προβλέπουν νέα έκρηξη της ανεργίας;

Είναι ο φόβος! Κάθε άλλο παρά αδικαιολόγητος. Οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας και επειδή η λήψη και μεταφορά βιολογικού υλικού από περιστατικά «ύποπτα» για προσβολή από τον κοροναϊό είναι μια διαδικασία πολύ ευαίσθητη, με κινδύνους έκθεσης για τους υγειονομικούς, προτιμούν να μη δείξουν ενδιαφέρον.

Ας το πάμε ένα βήμα παραπέρα: έχει ο ΕΟΔΥ τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις ΚΟΜΥ; Κι όταν μιλάμε για εξοπλισμό δεν εννοούμε τα αυτοκίνητα (που κι αυτά δεν ξέρουμε αν τα έχουν εξασφαλίσει στο σύνολό τους), αλλά τα απαραίτητα για τους εργαζόμενους μέσα προστασίας.

Μόλις στις 30 Απρίλη ο ΕΟΔΥ προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας (αξίας 72.400 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ). Οπως αναφέρεται στην προκήρυξη, πρόκειται για γάντια, προσωπίδες ασφαλείας, ρούχα προστασίας και ασφάλειας, καλύμματα κεφαλής, δοχεία απορριμμάτων οξέων αντικειμένων, απολυμαντικά χεριών και άλλα ιατρικά αναλώσιμα.

Οι προσφορές πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Τετάρτη 6 Μάη, στις 5 το απόγευμα. Μετά θα πρέπει να ανοιχτούν, να αξιολογηθούν από την αρμόδια επιτροπή, να γίνει η ανακήρυξη των προμηθευτών, να εξεταστούν τυχόν ενστάσεις… πάει ο Μάης (άντε να το κάνουν λίγο γρηγορότερα, αν βιαστούν).

Και πώς θα βγουν αυτές οι λίγες ΚΟΜΥ από Δευτέρα; Θα πάρουν μερικές δανεικές στολές από νοσοκομεία, θα ντύσουν νοσηλευτές και οδηγούς και όλα θα είναι έτοιμα για τα τηλεοπτικά πλάνα (έχουμε ξαναγράψει ότι η Λένι Ρίφενσταλ, η αγαπημένη σκηνοθέτης του Χίτλερ, δημιούργησε σχολή).

Γιατί ζητούμενο είναι τα τηλεοπτικά πλάνα προπαγάνδας και όχι η πραγματοποίηση μαζικών μοριακών τεστ. Ειδικά για το ζήτημα των τεστ, όμως, θα επανέλθουμε πολύ σύντομα.
Κυριακή 03 Μαΐου 2020



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια