Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νικολάου - Μαντζιώρος: Ήρθε η ώρα για το αυτονόητο - Επικίνδυνο και ανθυγιεινό το επάγγελμα τού αστυνομικού

Παραθέτουμε κείμενο των Κανέλλου Νικολάου και Βαγγέλη Μαντζιώρου, συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ: Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά είναι διαφορετική. Στην κοινωνία μας επικρατεί
 προβληματισμός και αβεβαιότητα για την εργασία.Τίποτα δεν είναι σίγουρο και δεν εξασφαλίζει ότι τουλάχιστον θα είναι όπως ήταν πριν δυό μήνες. Κανείς δεν μπορεί τώρα  να καταγράψει και να υπολογίσει  τις εργασιακές συνέπειες από τη μάχη με  τον αόρατο εχθρό  covid-19. Η αγωνία των ανέργων για εύρεση εργασίας  τώρα θα γίνει μεγαλύτερη.  Ίσως χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν ή θα απορροφηθούν.
          Είναι επιβεβλημένη  η στήριξη των  συμπολιτών μας που θα πληγούν. Εκτός από τις απαραίτητες κινήσεις στήριξης από τα αρμόδια Υπουργεία ο συνδετικός και σημαντικός  κρίκος είναι η αλληλεγγύη των εργατών.
            Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές κανείς δεν μπορεί να περιχαρακωθεί σε μονομερείς εργασιακές διεκδικήσεις.Μόνο ο  συλλογικός αγώνας θα επιφέρει τα θετικά προσδοκούμενα αποτελέσματα. Στην εργατική αλυσίδα κανένας κρίκος δεν πρέπει να σπάσει.
             Ο Έλληνας Αστυνομικός σέβεται και τιμά τους εργατικούς αγώνες. Δεν είναι απέναντι από τους εργάτες γιατί είναι και ο ίδιος  εργάτης. Εργάζεται σε δύσκολες,  επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες. Ποιος άλλωστε μπορεί να το αμφισβητήσει;  Εξάλλου οι  130 θανάσιμα τραυματισθέντες συνάδελφοι μας καθώς και οι εκατοντάδες τραυματίες κατά την εκτέλεση της διατεταγμένης υπηρεσίας τους  το αποδεικνύουν .
         Ήρθε η ώρα για  την Κυβέρνηση να κάνει αποδεκτό το αυτονόητο,αυταπόδεικτο και δίκαιο αίτημα μας για την αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.
         Καλούς  αγώνες  και καλή Πρωτομαγιά !!!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια