Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νικολάου - Μαντζιώρος: Μόνο με νομοθετική ρύθμιση λύνεται το πρόβλημα των αδειών του αστυνομικού προσωπικού

Κείμενο των Κανέλλου Νικολάου και Βαγγέλη Μαντζιώρου, συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ: Μέσω της Ομοσπονδίας μας αιτηθήκαμε ως Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής  την
παράταση χορήγησης του υπολοίπου της κανονικής άδειας του 2019,  καταθέτοντας μάλιστα και  την πρόταση να προστεθεί στις άδειες του τρέχοντος έτους για να υπάρχει το δικαίωμα χορήγησης έως και την 31/3/2021.
        Ίσως δεν αξιολογήθηκε ορθώς από το Αρχηγείο μας, ούτε η πρόταση μας  ούτε και το υπόλοιπο των ημερών άδειας που έχει να λαμβάνει μεγάλος αριθμός  αστυνομικού προσωπικού. Για το λόγο αυτό εκδόθηκε η διαταγή ότι από την 4η Μαΐου, σύμφωνα με την άρση της αναστολής των αδειών ,  δύναται να χορηγούνται άδειες  και με τη διευκρίνιση  μάλιστα ότι το υπόλοιπο της άδειας του έτους 2019 να έχει διανυθεί έως και την 31η Μαΐου.
         Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη χορήγηση αδειών ιδιαιτέρως στην Αττική.
        Από σήμερα  ξεκίνησε  η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό Covid -19,  όμως για τις Υπηρεσίες μας αυξήθηκε  η πίεση ως προς τις υποχρεώσεις μας.
                Διερωτήθηκε κανείς
 . Πως ένας Διοικητής θα χορηγήσει τις άδειες ειδικού σκοπού και τα υπόλοιπα αδειών;
. Πως  θα διαθέσει περισσότερους αστυνομικούς για τις φυλάξεις που πριν επιτηρούνταν μόνο  με τις περιπολίες;
. Πως θα έχει περισσότερη δύναμη στη γραμματεία, γιατί πλέον προσέρχεται ο κόσμος για να διευθετήσει τις  υποθέσεις του και θέλει να  εξυπηρετηθεί στον  προβλεπόμενο χρόνο ;
. Πως θα διαθέσει αστυνομικούς για να αστυνομεύσει την περιοχή της αρμοδιότητας του;
. Πως θα χορηγηθούν οι ημερήσιες αναπαύσεις;
                            Επειδή
. Ο Διοικητής δεν μπορεί να κλωνοποιήσει τους αστυνομικούς για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις   της Υπηρεσίας του.
. Μέχρι την 31η Μαΐου απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός Νομού σε όλους τους πολίτες, συνεπώς δεν μπορεί ο αστυνομικός να μεταβεί στην πατρική του οικογένεια.
. Πρέπει ως Σώμα   να εναρμονιστούμε με τον τρόπο χορήγησης  των αδειών όπως  και στα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας αλλά και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
                       Προτείνουμε

Να νομοθετηθεί άμεσα ότι  για το  αστυνομικό προσωπικό το υπόλοιπο  της κανονικής αδείας του  από το προηγούμενο έτος  να προστίθεται στην κανονική άδεια του  τρέχοντος  έτους .  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια