Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γυναικα αστυνομικός, μα πάνω από όλα μητέρα - Της Μαρίας Θεοδοσοπούλου

Με οποία λέξη και να την επικαλεστείς είναι το πρόσωπο που ο άνθρωπος ξεχώρισε πάνω απ’ όλα τα σύμβολα της γης. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την σημασία της μάνας στην ζωή μας. Όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο Φρόυντ : «Δεν είναι ένα πράγμα, είναι η μητέρα σου»!

                Η μητέρα είναι για όλους τους ανθρώπους μοναδική. Γι’ αυτό και οι λέξεις δεν αρκούν για να μπορέσουμε ποτέ να πούμε όλα αυτά που νοιώθουμε για εκείνη. Ούτε να την ευχαριστήσουμε για όσα έκανε και συνεχίζει να κάνει για εμάς. 

                Είναι το πρόσωπο που μας έφερε στο κόσμο, μας έθρεψε, μας μεγάλωσε, ξαγρύπνησε στο προσκέφαλο μας, άπλωσε τα χέρια της σαν φτερούγες να μας προστατεύσει, θυσιάστηκε για μας, για να είναι δίπλα μας σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μας προσπάθεια. Να μας στηρίζει, να μας φροντίζει και να μας προσφέρει τα πάντα με χαρά και ανιδιοτέλεια, όχι από καθήκον αλλά από υπέρμετρη αγάπη. Η μητέρα είναι το επίκεντρο της οικογένειας που μας αγαπά δίχως όρους!

Μία τέτοια μητέρα είναι και η γυναίκα αστυνομικός, η οποία έχει έναν ιδιαίτερο και διακριτό ρόλο στην σημερινή ελληνική κοινωνία. Έχει κληθεί να ανταποκριθεί ταυτόχρονα σε πολλαπλούς ρόλους : μητέρα, σύζυγος, νοικοκυρά και εργαζόμενη. Η πολυπλοκότητα αυτών των ιδιοτήτων, καθώς και η ταυτόχρονη επιτυχημένη επιτέλεση τω poν οικογενειακών και των επαγγελματικών της υποχρεώσεων αποτελεί την καθημερινότητα της.

Έχει διεισδύσει στον επαγγελματικό στίβο ακόμα και σε ανδροκρατούμενα πάλαι ποτέ επαγγέλματα όπως τα σώματα ασφαλείας και συγκεκριμένα στην  Ελληνική Αστυνομία. Στην αστυνομία καθημερινά προσφέρει της υπηρεσίες της στο κοινωνικό σύνολο και καλείται να επιλύσει θέματα, τα οποία έχουν ως κεντρικό άξονα τον παράγοντα άνθρωπο.

Καλείται να διεκπεραιώσει ζητήματα παραβατικής συμπεριφοράς, να επέμβει σε σοβαρά θέματα και υποθέσεις ακόμα και πολλές φορές να συμμετέχει σε επικίνδυνες αποστολές για την επιβολή της τάξης και της αποτροπής έκνομων ενεργειών.

Οπλισμένη πρωτίστως με υπομονή βάζει μια νοητή γραμμή, η οποία χωρίζει τους ρόλους της, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η οικογενειακή της ζωή και τα καθήκοντα της ως μητέρα.

Εργάζεται σκληρά, ριψοκίνδυνα, ακόμα και σε κυλιόμενα ωράρια, πράγμα που πολλές φορές της δημιουργεί ένα ενοχικό αίσθημα μη ανταπόκρισης στον κύριο ρόλο της, τον ρόλο της μητέρας αφού λόγω της φύσεως του επαγγέλματος της είναι απούσα σε καθημερινές δραστηριότητες και στην ανατροφή των παιδιών της.  

Αυτό όμως δεν την πτοεί, ούτε λειτουργεί εις βάρος των πολλαπλών ρόλων της. Αποκηρύσσει τα όποια διλήμματα ελλοχεύουν στον εσωτερικό της κόσμο,  δηλώνοντας υπερήφανη για την εργασιακή της καριέρα ως επαγγελματίας, ευτυχισμένη ως σύζυγος και σκληρά εργαζόμενη ως μητέρα για την σωστή ανατροφή των παιδιών της. Αφήνει πίσω τα δικά της «θέλω» κατανέμοντας το χρόνο της με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι παντού «παρούσα».

Ακόμα και εν μέσω της πανδημίας COVID-19 που έπληξε και πλήττει την χώρα μας ήταν και είναι εκεί «παρούσα» να αντιμετωπίσει και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.  Εκτελώντας τα καθήκοντα της όπως κάνει πάντα κάθε φορά που φεύγει για την εργασία της,  ανεξάρτητα από τις επικρατούσες συνθήκες στις όποιες πρέπει να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά σαν άρτια εκπαιδευμένη επαγγελματίας,  προστατεύοντας την οικογένεια της και το κοινωνικό σύνολο.

Γιατί η γυναίκα αστυνομικός αγαπά αυτό που κάνει και την γεμίζει δύναμη να συνεχίσει και να ξεχωρίζει σε όλους τους τομείς της ζωής της!

Γιατί πάνω απ’ όλα είναι ΜΗΤΕΡΑ!

Αυτή είναι η γυναίκα μητέρα αστυνομικός!

 

 

ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία

Ανθυπαστυνόμος  - συνδικαλίστρια ΕΛ.ΑΣ.

 

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια