Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κλεμμένο τζιπ για διακίνηση μεταναστών στα Χανιά δεν επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη του!

Η λαϊκή ρήση «και κερατάς και δαρμένος» φαίνεται πως ταιριάζει στην περίπτωση του ιδιοκτήτη ενός τζιπ αξίας 20.000 ευρώ το οποίο ενώ είχε κλαπεί  από την Κηφισιά, βρέθηκε στα Χανιά να
μεταφέρει μετανάστες και κατασχέθηκε παραμένοντας εδώ και πέντε μήνες στις αποθήκες του τελωνείου στην Σούδα.
Ο ιδιοκτήτης του κλεμμένου αυτοκινήτου μάταια προσπαθεί να πείσει τις αρμόδιες αρχές να του επιστραφεί το αυτοκίνητο πριν καταστραφεί από την ακινησία.
Η απίστευτη αυτή υπόθεση ξεκίνησε στις 14 Δεκεμβρίου 2019 όταν κάτοικος Κηφισιάς διαπίστωσε πως του είχαν κλέψει το αυτοκίνητο τζιπ Renegate 4χ4 και αμέσως πήγε και δήλωσε την κλοπή στο αστυνομικό τμήμα.
Μετά από τέσσερις ημέρες, στις 18 Δεκεμβρίου το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποβιβάζεται στο λιμάνι της Σούδας μεταφέροντας μετανάστες , εντοπίζεται από τους λιμενικούς και ακολουθεί καταδίωξη και συλλήψεις.
Στον Εισαγγελέα οδηγούνται ένας Μαροκινός ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο και ένας Χανιώτης καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο σπίτι του επρόκειτο να διαμείνουν προσωρινά οι μετανάστες. Και οι δυο κρίνονται ως προσωρινά κρατούμενοι.
Από κει και πέρα ακολουθεί η απίστευτη περιπέτεια του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ο οποίος  μαθαίνοντας το τι συνέβη– ανακουφισμένος που βρέθηκε – επικοινωνεί με τις αρχές προκειμένου να πληροφορηθεί για το πώς θα του επιστραφεί.
Η απάντηση που λαμβάνει είναι πως πρέπει να καταθέσει σχετική αίτηση κάτι που κάνει στις 24 Φεβρουαρίου 2020, όπως φαίνεται και στο έγγραφο που έχει στην διάθεσή του το Flashnews.gr
Όμως οι μέρες, οι εβδομάδες και οι μήνες περνούν και καθώς δεν υπάρχει κάτι νεώτερο σε εκ νέου τηλεφωνική  επικοινωνία, έκπληκτος ακούει να του λένε πως έχει υπογραφεί απόφαση για την επιστροφή του κλεμμένου αυτοκινήτου, αλλά δεν μπορεί να γίνει τώρα λόγω…..κορωνοϊού!
Σε νέα το επικοινωνία με αρμοδίους η απάντηση είναι πως πρέπει να αναθέσει την υπόθεση σε….δικηγόρο!
Ευρισκόμενος σε απόγνωση – καθώς το ακριβό τζιπ καταστρέφεται όσο μένει στην αποθήκη στην Σούδα - ο ιδιοκτήτης του μιλώντας στο Flashnews.gr αναρωτιέται για τους λόγους που οι αρμόδιοι δεν του επιστρέφουν το αυτοκίνητο που του ανήκει και με ποιο δικαίωμα συνεχίζουν να το κρατούν.
Να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο είναι  απολύτως αναγκαίο στην οικογένεια του ιδιοκτήτη για την μεταφορά της μητέρας του που έχει προβλήματα υγείας, αλλά δεν κάθε περίπτωση δεν του έχουν πει κάποιο συγκεκριμένο λόγο για την μη επιστροφή της ιδιοκτησίας του.
Αξιοσημείωτο είναι και το ότι αν και είναι ασφαλισμένο, η εταιρεία δεν αποζημιώνει από την στιγμή που βρέθηκε!
Να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο είναι  απολύτως αναγκαίο στην οικογένεια του ιδιοκτήτη για την μεταφορά της μητέρας του που έχει προβλήματα υγείας, αλλά δεν κάθε περίπτωση δεν του έχουν πει κάποιο συγκεκριμένο λόγο για την μη επιστροφή της ιδιοκτησίας του.
https://flashnews.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια