Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερώτηση ΚΚΕ για τις δαπάνες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για Εργοθεραπείες – Λογοθεραπείες των παιδιών τους

Παραθέτουμε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας: Αρκετές οικογένειες στρατιωτικών αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα  παιδιά τους, τα οποία λόγω
ψυχοκινητικής ανωριμότητας, προβλημάτων στο λόγο ή την ανάγνωση, είναι αναγκαίες οι εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, καθώς και η παρακολούθηση από ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους κ.α.
            Τα στελέχη αυτά κατά πάγια τακτική κατέθεταν κάθε μήνα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως βεβαίωση από παιδοψυχίατρο και βεβαίωση από την αρμόδια στρατιωτική υγειονομική επιτροπή απαλλαγών, διάρκειας έξι μηνών για την κάλυψη μέρους των δαπανών αυτών.
            Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας είχαν σαν συνέπεια, η εξάμηνη διάρκεια των βεβαιώσεων να λήξει, με αποτέλεσμα οι οικογένειες αυτές να μην μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά, προκειμένου να λάβουν, μέρος της οικονομικής ενίσχυσης που δικαιούνται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστούν οι οικογένειες των στρατιωτικών και να λάβουν το μέρος της οικονομικής δαπάνης που δικαιούνται, παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει το εξάμηνο ισχύος των βεβαιώσεων δημόσιων νοσοκομείων και υγειονομικών επιτροπών απαλλαγών;

Οι βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια