Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναδιάρθρωση με λίγες δομές, επιστημονική αστυνομία, ευέλικτες ομάδες δράσης, ηλεκτρονική αστυνόμευση - κείμενο αναγνώστη

Δημοσιεύουμε κείμενο, που λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr: Οι φυσικές δυνατότητες του υφιστάμενου σχήματος  αστυνόμευσης έχουν προ πολλού ξεπεραστεί . Οι
προστιθέμενες απαιτήσεις και η χρόνια ανάγκη για μια ρεαλιστική αναπροσαρμογή , ασκούν πλέον  άδικα , τεράστιες  πιέσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και δομές.
Όλο το σύστημα συνεχίζει ακατανόητα να υποφέρει . Γιατί;
Αδράξτε την ευκαιρία και προχωρήστε στην ιστορική αναδιάρθρωση που ζητείται στην ΕΛ.ΑΣ . Αλλάξτε σελίδα , δώστε νέο όραμα και πνοή   , τώρα που βλέπουμε τα όριά μας , όλα τα τι και τα πως , τώρα που είστε  πολλοί έμπειροι μαζί . Μην χάσουμε την ευκαιρία .
Παράκληση !!
  Ας μην κρυβόμαστε , το οφείλουμε στην κοινωνία και στην υστεροφημία μας, ¨δεν πάει άλλο¨ . Χαλάμε το ένα για να φτιάξουμε το άλλο , παίρνουμε λίγο από εδώ και λίγο από εκεί για να γίνει και αυτό , είμαστε τυχεροί που προσωρινά δεν υπάρχουν π.χ θεατές στα γήπεδα , βλέπουμε όμως ότι , όταν , δε θα φτάνουμε ούτε και εκεί .
Συνδυάζουμε , ανασχηματίζουμε , χρησιμοποιούμε δυνάμεις μπαλαντέρ εδώ και εκεί , ανακυκλώνουμε με τα ίδια δεδομένα , κόβουμε και ράβουμε , φιλτράρουμε και αναδεικνύουμε με περίσσεια  έμφαση  τα επικοινωνιακά .
Τακτική που τελικά οδηγεί σε ¨κρίση ταυτότητας ¨ και αποστολής , σε αποσυντονισμό και σ ένα φαύλο κύκλο αναζήτησης της λύσης  που μας αναγκάζει να κρύβομε κάτω από το χαλί ,όλο και περισσότερα και να διαβεβαιώνουμε ότι ,  το ελέγχουμε .
Ξέρουμε όμως βαθιά μέσα μας  ότι όλα τούτα , δείχνουν πρόβλημα , δείχνουν αδυναμία και κίνδυνο απότομης κατάρρευσης πλέον . Ξέρουμε ότι το φιλότιμο πια δε φτάνει , τα όρια είναι προ πολλού περασμένα , ότι το κρατάμε με νύχιακαι με δόντια , ότι πάλι , θα δώσουμε ωραιοποιημένη εικόνα προς τα πάνω και όλα καλά .
Δε θέλουμε να το δούμε κατάματα , δε θέλουμε να το πιστέψουμε , αμφισβητούμε την κρίση μας όταν μας το δείχνει . Ελπίζουμε και πάλι ότι θα αντέξουν  τα παιδιά , ότι θα κρατήσουν , ότι θα περάσει κι αυτό . Δε θέλουμε να το χρεωθούμε εμείς , δεν τολμούμε να αμφισβητήσουμε τον παγιωμένο σχεδιασμό , να σπάσουμε τα κατεστημένα.
Αρκεί να μπορούμε να ανεβάζουμε  ωραιοποιημένη εικόνα , να μη χρεωθούμε κάτι , να μη χαλάσει η καρέκλα μας , να μην τρίξει , να κρατάμε τα λογικά μας , να πείθεται η κοινή γνώμη.
Όμως η πραγματικότητα συνεχίζει να βαραίνει και τα στηρίγματά της , ίσα που κρατάνε. Τα Τμήματα ( Α.Τ , ΤΤ , Τ.Α ) υπολειτουργούν ακόμα και τώρα που ο κόσμος τα επισκέπτεται λιγότερο λόγω κορονοϊού , ο φράκτης στον Έβρο αποτελεί πλέον σταθερά , το προσφυγομεταναστευτικό μπαίνει σε νέα φάση , οι υγειονομικές διατάξεις και η εφαρμογή τους αποτελούν νέο πεδίο καθήκοντος , η εγκληματικότητα το ίδιο επικίνδυνη , τα πάρεργα καλά δεμένα ¨πάνω μας ¨ και χίλια δυο άλλα .
Η Ιστορική Αναδιάρθρωση ως ύψιστη αναγκαιότητα πλέον , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΧΗ αδυναμίας του συστήματος αστυνόμευσης , δεν είναι υποχώρηση. Είναι η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση στρατηγικής που μπορεί να γίνει τώρα , που οι συνθήκες
και τα δεδομένα μας δείχνουν πολλά .
Τώρα , πριν δούμε μια ΑΠΟΤΟΜΗ ΚΑΤΆΡΡΕΥΣΗ να μας παρασύρει σαν καρυδότσουφλο
σε Ιρλανδική διάβαση
Τώρα , που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και το βλέπουμε .


Υστερόγραφο . Επιλέξαμε το bloko.gr για τη γνωστοποίηση της παρούσας 
πρότασης – εφόσον και εάν  -  καθ΄ όσων διαχρονικά έχει αποδείξει ότι
συμμερίζεται τις αγωνίες του απλού αστυνομικού , όχι μόνο προβάλλοντάς τις
ως είδηση αλλά , προχωρώντας βαθύτερα ενίοτε , ήτοι ,  σε καινοτόμες
προτάσεις και παραγωγικές κρητικές , πάντα καλόπιστα .
Με εκτίμηση
Δημοσθένης , μέλος της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια