Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρδαλιάς: "Ραμαζάνι όπως... Πάσχα - Οι μουσουλμάνοι να κάνουν τη θυσία που τους αναλογεί όπως οι υπόλοιποι"

Στους μουσουλμάνους και τη μεγάλη προσευχή τους για το τέλος στο Ραμαζάνι αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου
Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.
"Θέλω να αναφερθώ στους συμπολίτες μας μουσουλμάνους, που στις 24 Μαΐου έχουν τη μεγάλη γιορτή τους, την προσευχή για το τέλος του Ραμαζανιού. Δεν μπορεί να εορταστεί όπως πέρσι, όπως έγινε και με το Πάσχα. Για την προστασία της δημόσιας υγείας, πρέπει να αποφεύγονται οι συναθροίσεις και να γίνεται χρήση μάσκας και αντισηπτικού.
Φέτος δεν θα παραχωρηθούν χώροι από την κυβέρνηση ή τους δήμους για την προσευχή του τέλους του Ραμαζανιού. Θα ισχύσει ό,τι ίσχυσε και για κάθε χώρο λατρείας", δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
"Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Τα υπόλοιπα μέτρα είναι τα ίδια για όλους τους χώρους λατρείας. Ζητάμε από τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας να κάνουν τη θυσία που τους αναλογεί όπως έκαναν και οι υπόλοιποι", πρόσθεσε.
"Καλή η εικόνα από εκκλησίες και παραλίες"
Η δεύτερη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων εξελίσσεται σε γενικές γραμμές ομαλά, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.
Όπως είπε, η εικόνα από τις εκκλησίες σήμερα ήταν πολύ καλή, καθώς είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί η υγεία των πιστών που προσήλθαν στους ναούς για να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία.
Παράλληλα, θετικό χαρακτήρισε και τον απολογισμό από τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών, όπου τηρήθηκαν σε γενικές γραμμές οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας, σημειώνοντας πως οι κάποιες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα.
Αναφερόμενος σε εικόνες από λεωφορείο, είπε πως η τήρηση των μέτρων δεν είναι μόνο υπόθεση της Αστυνομίας ή των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά είναι υπόθεση και των οδηγών και των πολιτών που πρέπει να εφαρμόζουν τους κανόνες. Ούτε μπορεί σε κάθε λεωφορείο, σε κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς να υπάρχει ένας αστυνομικός που κόβει πρόστιμα, ούτε οι 300 βοηθοί επιβατών μπορούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προσέθεσε.
Υπενθύμισε ότι από αύριο, Δευτέρα 18/5 επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, στην Κρήτη και στην Εύβοια. Επίσης, ενημέρωσε ότι από αύριο επαναλειτουργούν ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια