Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αδύνατο να σοβαρευτούν οι αστυνομικοί συνδικαλιστές που έχουν πάψει να είναι αστυνομικοί


Δεν γίνεται να μην παρακολουθούμε τα συνδικαλιστικά δρώμενα. Ο ένας στο παραλήρημα των τηλεοπτικών δηλώσεων του, αναγκάζει την ηγεσία να δώσει εξηγήσεις και
να δηλώσει ότι δεν παρακολουθούνται οι δραστηριότητες των πολιτών. Και καλά αυτός είναι σεσημασμένος, όπως και αρκετοί ακόμη, έχοντας ως διαχρονική άφεση την ισόβια συνδικαλιστική επαγγελματική ιδιότητα. Γιατί από αστυνομική, φευ...

Το bloko.gr σχεδόν καθημερινά γίνεται αποδέκτης συστηματικών ερωτήσεων από αστυνομικούς για διάφορα σοβαρά προβλήματα που τους απασχολούν. Και δεν είναι μόνο το υγειονομικό επίδομα. Πόθεν έσχες, ευνοιοκρατικές αποσπάσεις και μία σειρά ζητημάτων που αγγίζουν και θίγουν την υπηρεσιακή λειτουργία, ενίοτε και την προσωπικότητα του προσωπικού.

Για όλα αυτά οι συνδικαλιστές σφυρίζουν αμέριμνα στο σκοπό ενός εκάστου επιθυμίας. Και η επιθυμία συνίσταται αφενός στο πως θα εξαργυρωθεί το ψηφαλάκι του ημέτερου πελάτη, πως θα υπηρετηθεί η κομματική ταυτότητα και από την άλλη πως θα θιγεί η προσωπικότητα του εν γένει ενάντιου.

Σε χρόνο ρεκόρ διακινήθηκε η είδηση περί των πυροβολισμών προβεβλημένου συνδικαλιστή. Ουδείς ασχολήθηκε με το αίτιο και το αιτιατό. Καταρχήν, για το λόγο που βρέθηκε εκεί που πήγε. Μήπως ήταν η κατάσταση υγείας της μητέρας του; Δεν απασχολεί ούτε ενδιαφέρει, μπροστά στο μακιαβελικό ζητούμενο.  Και αν πυροβόλησε για ποιο λόγο; Ούτε αυτό αποτελεί ζήτημα, για αστυνομικούς που έχουν απωλέσει προ πολλού την αστυνομική ιδιότητα αλλά και τη συνείδηση ακόμη κι αυτή του συνδικαλιστή. Το μόνο που προέχει ως συνδικαλιστικός αυτοσκοπός είναι να τρωθεί, ακόμη και να ισοπεδωθεί ο αντίπαλος. 

Στην καθεαυτή υπόθεση, δεν γνωρίζουμε εάν οι ισχυρισμοί του βαλλόμενου απηχούν την πραγματικότητα. Ούτε μας απασχολεί εάν οι κριτές κι επικριτές έχουν πυροβολήσει ποτέ -φυσικά εκτός [sic] υπηρεσίας- για τον οποιονδήποτε λόγο. Αυτό που μας προβληματίζει είναι πως ως συνδικαλιστές, έχουν γυρίσει προ πολλού την πλάτη στο συνάδελφο τους. Αλλά είπαμε, τί να περιμένεις από κάποιους που έχουν απεμπολήσει προ πολλού την βασική επαγγελματική υπόσταση τους; Μόνο την εξυπηρέτηση του αυτοσκοπού. Και σ' αυτό είναι μαέστροι.



του Γιώργου Καραϊβάζ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια