Άγρια καταδίωξη με οδηγούς-«κασκαντέρ» που «έσπασαν» μπλόκο

Σε μόδα επιχειρούν να αναγάγουν οδηγοί μηχανών μεγάλου κυβισμού το «σπάσιμο» μπλόκων της ΕΛ.ΑΣ., μετά το περιστατικό που συνέβη το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στην περιοχή του
Μαρκοπούλου.
Τότε οχτώ αναβάτες μηχανών μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες «έσπασαν» το μπλόκο της Τροχαίας, αναπτύσσοντας ταχύτητα και περνώντας επιδεικτικά και με τα γκάζια στο… κόκκινο μπροστά από τους αστυνομικούς. Κάτι ανάλογο επιχείρησε να κάνει αργά το βράδυ της Πέμπτης προς ξημερώματα Παρασκευής μία παρέα 5-6 οδηγών μηχανών μεγάλου κυβισμού -χωρίς πινακίδες κι αυτοί- στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο.
Οι αναβάτες βλέποντας το «μπλόκο» της ΟΠΚΕ ανέπτυξαν ταχύτητα, αγνοώντας το σήμα των αστυνομικών. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., όμως, αυτή τη φορά επιβιβάστηκαν στα υπηρεσιακά τους οχήματα και ξεκίνησαν να καταδιώκουν τους οδηγούς των μηχανών. Η καταδίωξη  κράτησε για αρκετή ώρα και θύμισε ταινία δράσης. Μπροστά οι μηχανές μεγάλου κυβισμού και πίσω τους τα τζιπ της ΟΠΚΕ, με την… πομπή να φτάνει μέχρι το ύψος της Φυλής και στη συνέχεια να κάνει αναστροφή, να βγαίνει στην Εθνική Οδό και να καταλήγει στον Πειραιά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αρκετά σημεία οι αστυνομικοί κατάφεραν να «στριμώξουν» κάποιες από τις μηχανές, ωστόσο, φοβούμενοι ότι μπορεί να προκληθεί κάποιο δυστύχημα (σ.σ. οι αναβάτες δεν φορούσαν κράνος) προτίμησαν να κάνουν πίσω παρά να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή.