Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στα χέρια της ΥΔΕΖΙ η συμμορία που έκλεβε πανάκριβα αυτοκίνητα - Ποια ήταν τα τεχνάσματά τους

Οκτώ συλλήψεις, 38 αυτοκίνητα, ανταλλακτικά, εξαρτήματα και λεία που ξεπερνά το 1.500.000€. Αυτό είναι το αποτέλεσμα τής έρευνας των στελεχών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά
Ιδιοκτησίας, για την εξάρθρωση τής συμμορίας, που τα μέλη της έβαζαν στο στόχαστρό τους κυρίως πανάκριβα αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr τα μέλη της σπείρας ήταν ιδιαίτερα προσεκτικά σε όλες τις κινήσεις τους, ενώ είχαν προμηθευτεί πανάκριβο και σπάνιο τεχνολογικό εξοπλισμό, με τον οποίο έκαναν παρέμβαση στον "εγκέφαλο" του αυτοκινήτου.

Ένα από τα χαρακτηριστικά τους ήταν πως, όταν έκλεβαν όχημα μεγάλης αξίας, πρώτα το στάθμευαν για λίγες ημέρες στα βόρεια προάστια τής Αττικής, κοντά σε πολυτελείς κατοικίες, ωστε να μην κινήσουν υποψίες. Όταν είχαν βεβαιωθεί ότι δεν είχαν GPS τα αυτοκίνητα, τότε τα έπαιρναν.
Τα κλεμμένα είτε τα χρησιμοποιούσαν για ανταλλακτικά είτε τα παραποιούσαν και τα πωλούσαν ή τα χρησιμοποιούσε στο γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων ένα από τα μέλη της σπείρας.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα οχτώ Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εκ των οποίων είκοσι τρία κλεμμένα και δέκα πέντε πλαστογραφημένα, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας κλεμμένων αυτοκινήτων, πλήθος εξαρτημάτων, ανταλλακτικών οχημάτων, μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί σαράντα τέσσερις κλοπές Ι.Χ.Ε. οχημάτων και δύο κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων υπερβαίνει το χρηματικό ποσό του 1.500.000 ευρώ.
Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για κλοπές αυτοκινήτων, αλλά μεμονωμένα.

Μανώλης Ασαριώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια