Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι μεταθέσεις σβήνουν τον φθίνοντα αστυνομικό συνδικαλισμό

Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα. Συνυφασμένη με λαϊκούς αγώνες και τον πρώιμο συνδικαλισμό, αλλά και μία ευκαιρία- αφορμή για το άνοιγμα της συζήτησης αναφορικά με
το ιστορικό προτσές του αστυνομικού συνδικαλισμού.

Πριν από μόλις λίγα χρόνια, κι ενώ είχαν εκδοθεί οι καταστάσεις των μεταθέσεων, κορυφαίος συνδικαλιστής διαμαρτυρήθηκε στο τότε αρχηγό για τον ισχαιμικό κατά τα ειωθότα αριθμό. Ο συνδικαλιστής, εισέπραξε τότε ενώπιον και άλλων πατερναλιστών από τον αρχηγό μία απάντηση που τότε πολλοί δεν την κατάλαβαν. Το χειρότερο, την αγνόησαν.

Τί του είχε πεί ο κ. αρχηγός, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr; "Είναι πιθανότατα η τελευταία φορά που βλέπετε πίνακες με διψήφιους αριθμούς μεταθέσεων. Τα επόμενα χρόνια είναι σχεδόν δεδομένο πως θα ελαχιστοποιηθούν ή θα μηδενιστούν. Κι αυτό γιατί οι αστυνομικές δυνάμεις σε Αθήνα και δευτερευλόντως στην Θεσσαλονίκη, δεν αντέχουν άλλη αιμορραγία". Και πώς κατέληξε ο τότε αρχηγός; "Κοιτάξτε ν' αναθεωρήσετε τη στρατηγική σας, γιατί σε πολύ σύντομο χρόνο, θα χάσετε νόημα και ουσία ύπαρξης".  

Είναι τοις πάσι γνωστό, πως κυρίως τα περιφερειακά συνδικαλιστικά σωματεία, τα προεδρεία και οι ακόλουθοι τους, εκμεταλλευόμενοι το σύνδρομο της αγέλης που δημιουργεί η επιθυμία είτε η ανάγκη για μετάβασης στους τόπους συμφερόντων, δημιούργησε μια αδιάσπαστη πελατειακή σχέση, μέσω του φόβου, του εκβιασμού και της απειλής, με αποτέλεσμα να προκύπτουν χουντικής φύσης εκλογικά αποτελέσματα του τύπου του 95% όπως μας έγραψαν πρόσφατα ... "αγανακτισμένοι" αναγνώστες με αφορμή την κριτική μας σε πρόεδρο τοπικού σωματείου για την προσφορά - αποτελεσματικότητα του.

Και πού εστίασαν κι επένδυσαν τη "δημοφιλία" τους δισαχεόμενη και μεταφρασμένη μέσα από τον εκβιασμό; Μα στον κώδικα των μεταθέσεων. Είτε υπακούς και παίρνεις το φύλλο πορείας (υπήρχαν πολλές εναλλακτικές λύσεις, είτε απλώς θα βλέπεις τους άλλους να φεύγουν και θα τους κουνάς το μαντήλι. Και πάντα οι συνδικαλιστές, στις επιτροπές και στα συμβούλια των μεταθέσεων, είχαν τις δικές τους λίστες. Και η ηγεσία τις ικανοποιούσε. Τώρα τί;

Εξ αυτού του λόγου ο τότε κ. αρχηγός ειδοποίησε κσαι προειδοποίησε με εσχατολική πρόβλεψη το μέλλον του αστυνομικού συνδικαλισμού και δη του περιφερειακού. Καταδικασμένο με γεωμετρική πρόοδο στη μηδενική απήχηση σε βαθμό εξαφανισμού. 

Αν θέλει λοιπόν να επιβιώσει ο αστυνομικός συνδικαλισμός που φθίνει και διολισθαίνει στην απαξία επειδή δημιούργησε κι επένδυσε στα πελατειακά δεσμά και στα σύνδρομα της αγέλης, θα πρέπει ν' αναθεωρήσει στάση και στρατηγική. Μακριά από ιδιώνυμα προνόμια κι εξουσίες, απαλλαγμένο από δομικού χαρακτήρα οικοδομήματα καριέρας εντός κι εκτός της αστυνομίας. Να γίνει συνδικαλισμός όλων των αστυνομικών και να προηγείται των εξελίξεων. Με προτάσεις και με μεθοδική προσπάθεια ουσίας ώστε να διασφαλιστούν ως κεκτημένα οι δίκαιες απαιτήσεις του προσωπικού.



του Γιώργου Καραϊβάζ     


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια