Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μητσοτάκης: Δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο στον Έβρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά το τέλος της καραντίνας διαβεβαίωσε πως δεν μπήκαν Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικό έδαφος, ερωτώμενος

για τον Έβρο.

Αρχικά, αναφερόμενος στην κρίση του προηγουμένου Μαρτίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε ακαριαίες αποφάσεις και διαβεβαίωσε: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πολιτική μαζικών εισροών. Η προστασία των συνόρων μας και των ευρωπαϊκών συνόρων είναι ένα κεκτημένο».

Ερωτηθείς για το τι συνέβη στην κοίτη του Έβρου και γιατί η Ελλάδα προχώρησε σε διάβημα απάντησε: «Δεν εκτιμώ ότι συνέβη τίποτα που να είναι αξιοσημείωτο που να χρίζει τέτοιας συζήτησης. Η αντιπολίτευση υιοθέτησε μια ακροδεξιά ρητορική. Τα σύνορά μας είναι ακριβώς καθορισμένα με τη συνθήκη της Λωζάνης και τα πρωτόκολλα του 1926. Υπάρχουν τμήματα ανατολικά του Έβρου που είναι ελληνικά εδάφη και δυτικά του Έβρου που είναι τουρκικά εδάφη. Αυτά τα ζητήματα λυνόντουσαν σε τεχνικό επίπεδο. Δεν μπήκαν τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικά εδάφη. Υπάρχει μια νευρικότητα της Τουρκίας γιατί προχωρούμε σε ενίσχυση του φράκτη και επέκτασή του. Έχουμε ενημερώσει την Τουρκία με ΝΟΤΑΜ. Φτιάχνουμε τον φράκτη κατά μήκος των συνόρων. Υπάρχουν διπλωματικοί δίαυλοι επικοινωνίας. Είμαστε πολύ σίγουροι για το δίκαιό μας. Δεν θα έπρεπε να είναι θέμα για το εάν και πώς ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μιλάει με τον Τούρκο πρόεδρο».


athensvoice.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια