Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι Ενωμένοι Πυροσβέστες απαντούν στην ΕΑΚΠ

Ανακοίνωση τού συνδυασμού Ενωμένοι Πυροσβέστες: Με το παρόν δελτίο τύπου , αναγκαζόμαστε να μπούμε στην διαδικασία απάντησης στην από 18 ΜΑΙΟΥ 2020 ανακοίνωση – καταγγελία της
ΕΑΚΠ Ηπείρου σχετικά με τα όσα αναφέρουν ότι έγιναν στην συνεδρίαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής που είναι αρμόδια για την διεξαγωγή των εκλογών την Δευτέρα 25 Μαΐου 2020. Συγκεκριμένα :
Όσων αφορά τις αποφάσεις της  γενικής  συνέλευσης  της 7 Μαρτίου 2020 , εκτός του ότι ψευδός αναφέρετε ότι υπήρχε αντίδραση από την ΕΑΚΠ , συμφωνήσατε σε όλα τα θέματα που τέθηκαν στην γενική προς ψήφιση . Στην διάθεση των συναδέλφων  τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης για την ορθότητα των λεγόμενων . Αλλά αφού μιλάτε για παρατυπίες, γιατί  κύριοι της ΕΑΚΠ δεν κάνατε   χρήση του άρθρου 8 παράγραφός 4 του Νόμου 1264/1982 σχετικά με τον συνδικαλισμό  , δηλαδή να καταθέσετε αίτηση  ακυρότητα απόφασής γενικής συνέλευσης ;;;;; Γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε καμία παρατυπία και ήσαστε  σύμφωνοι και εσείς  στις από φάσεις  της γενικής συνέλευσης . ( παραθέτουμε αυτούσια την παραγραφο4 του άρθρου 8 του 1264/ 82 ,, 4. Αίτηση για την αναγνώριση ακυρότητα απόφασης Συνέλευσης υποβάλλεται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από τη λήξη της Συνέλευση στο Ειρηνοδικείο της περιφέρειας που εδρεύει η συνδικαλιστική οργάνωση. ) .

Σε ότι αφόρα το θέμα των διπλοεγγεγραμμένων που κάνετε λόγο , στους εκλογικούς καταλόγους δεν υπάρχουν  διπλοεγγεγραμμένα μέλη και σε κάθε περίπτωση όποιο μέλος ήταν γραμμένο σε άλλο σωματείο έχει υποβάλλει αίτηση διαγραφής ,σύμφωνα  και με τα λεγόμενα των δύο (2) παραιτηθέντων μελών της εφορευτικής  που εσείς είχατε προτείνει και ψηφίστηκαν ομόφωνα στην γενική συνέλευση .
Σε ότι αφορά την παρουσία των δύο εκπροσώπων του Γενικού Συμβουλίου και του Νομαρχιακού Τμήματος  Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ , όπως αποδείχτηκε και μετά την απάντηση στο σχετικό ερώτημα μας στο Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ ( σας επισυνάπτουμε την επίσημη απάντηση του )  ποτέ δεν κλήθηκαν από την κεντρική  εφορευτική επιτροπή που είναι η αρμόδια για τις διεργασίες και μόνο , αλλά από εσάς και μόνο . Αλήθεια ποιος ο σκοπός της πρόσκλησης τους ; Δεν είχατε εμπιστοσύνη στα δύο (2) από τα τρία (3) μέλη της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής που εσείς οι ίδιοι προτείνατε ;; και που ψηφίστηκαν ομόφωνα από όλους μας  στην γενική συνέλευση ;; Οι αντιπρόσωποι του ψηφοδελτίου μας που ήταν παρόντες δεν αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στις διεργασίες αντίθετα η πρόταση που κατέθεσαν για αίτηση μη εγγραφής σε άλλο σωματείο , αν και δεν προβλέπεται , την είχαν κάνει δεκτή πριν την παρουσία των εν λόγο μελών και η εφορευτική επιτροπή με την σύμφωνη γνώμη σας είχε ξεκινήσει να ενημερώνει τα υποψήφια νέα μέλη για την αποστολή των αιτήσεων μέχρι την Τρίτη  19 Μαΐου 2020 , ώστε και θα έκλεινε ο εκλογικός κατάλογος .
Σε ότι αφορά το σκέλος της στάσης του Πρόεδρου και Ταμία της ‘Ένωσης , ότι ξαφνικά διέκοψαν τις διεργασίες κλπ που γράφετε στην καταγγελία σας  , η μόνη αντίθεση που έφεραν ήταν όταν  αποδείχτηκε ότι δεν είχαν κληθεί επίσημα τα δυο μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος . Ξεχάσατε όμως να αναφέρετε την τραμπουκική στάση σας  τόσο στον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος που ήρθε αλλά και την απειλή από τον υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο της ΕΑΚΠ Ηπείρου κ. Βλάχο Δημήτριο προς τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ότι <θα σας πάω στα δικαστήρια εάν δεν κάνετε αυτά που σας λέω>. Για του λόγου το αληθές τα μέλη που εσείς προτείνατε παραιτήθηκαν από την στάση σας  .
Και τελευταίο, επειδή σε όλα τα έγγραφα σας κάνετε λόγο για ξεσπίτωμα συνάδελφων με μεταθέσεις  , ειλικρινά δεν ντρέπεστε να τους  αναστατώνετε με ψέματα ;;; κάθε χρόνο γίνονται μεταθέσεις . εξήντα (60) εβδομήντα (70) ογδόντα (80) κλπ.  Εδώ και τρία (3) χρόνια ξέρουμε ότι φέτος θα γίνει η αλλαγή στα αεροδρόμια των εκατόν τριάντα συναδέλφων (130) για αυτό και η Ομοσπονδία πιέζει για άμεση πρόσληψη τριακοσίων  (300) συνάδελφων για τον λόγο αυτό.  Ούτε κουβέντα όμως για του τετρακόσιους πενήντα (450) που με αίτηση τους θα πάνε επιτέλους στα σπίτια τους . Τελικά ξεσπίτωμα θα γίνει ή αποκατάσταση αδικιών ετών με την επιστροφή στις πόλεις και στα χωρία των συναδέλφων που επιτέλους θα υπηρετούν εκεί που επιθυμούν ;;;;;;;;
Συνάδελφοι της ΕΑΚΠ , ξέρετε πολύ καλά ότι με το να γράφετε ψέματα , χάνετε χρόνο επί της ουσίας. Και η ουσία είναι να αγωνιστούμε για τα εργασιακά δικαιώματα των συνάδελφων.
Συνάδελφοι
Σας καλούμε στις εκλογές την Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 σε  μαζική προσέλευση  να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα και να αναδείξετε τους ποιο άξιους για να σας εκπροσωπήσουν .
 Για τις ώρες διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας  και τα σημεία που θα μπορείτε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα θα ενημερωθείτε με έγγραφο της Ένωσης  .
Με τιμή
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια