Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κείμενο αναγνώστη για τις επιδόσεις δικαστικών εγγράφων


Παραθέτουμε κείμενο αναγνώστη



Διάβασα την πρόταση της Ένωσης Ηρακλείου για τις επιδόσεις δικαστικών εγγράφων. Πραγματικά πολύ καλή, αλλά θα μιλήσω για κάτι πιο απλό που αφορά τις επιδόσεις, τις προσκλήσεις, τις κλήσεις για κατάθεση-απολογία και γενικά ότι αφορά μια πρόσκληση που θέλει να κάνει μια δημόσια υπηρεσία σε πολίτη για νόμιμη ενέργεια. Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να δηλώσει στο taxisnet τα στοιχεία επικοινωνίας του ήτοι τηλέφωνο ή e-mail και σε κάθε αλλαγή τους, να ενημερώνει σχετικά (αν και στο taxisnet είναι ήδη  δηλωμένα). Όταν μια Υπηρεσία ή η Δικαιοσύνη θέλει να καλέσει τον πολίτη,  αυτό να γίνεται άμεσα και διακριτικά στα στοιχεία που αυτός δήλωσε.

 Μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο ή στο email με το πάτημα ενός κουμπιού και χωρίς να εμφανίζονται τα στοιχεία επικοινωνίας στον υπάλληλο. Η κλήση δικαστηρίου μπορεί να επιδοθεί με ηλεκτρονική μορφή. Το ίδιο οποιαδήποτε κλήση-πρόσκληση. Ούτε να αργήσει ο υπάλληλος να την επιδώσει, ούτε να ξοδεύεται χρόνος και χρήμα αναζητώντας τον στην οικία του, ούτε πέρασε δεν πέρασε η προθεσμία, ούτε ήταν δεν ήταν στην οικία, ούτε άλλαξε οικία, ούτε τι θα πει η γειτονιά που τον αναζητά η αστυνομία, ούτε γενικά καμία δικαιολογία.
Ενημερώθηκες στο τηλέφωνο ή στο email που εσύ δήλωσες ότι στις τάδε του μηνός έχεις δικαστήριο. Ενημερώθηκες ότι καλείσαι για την τάδε προσωπική σου υπόθεση να παρουσιαστείς στο τάδε αστυνομικό τμήμα.

Ενημερώθηκες ότι είσαι μάρτυρας σε κάποια ποινική υπόθεση και πρέπει να καταθέσεις την τάδε του μηνός στο τάδε αστυνομικό κατάστημα ή στο τάδε δικαστικό μέγαρο. Δεν το έκανες; Θα υποστείς τις συνέπειες του νόμου. Δεν προσήλθες στην Υπηρεσία ή στα Δικαστήρια την ημερομηνία που κλήθηκες χωρίς να αιτιολογήσεις την μη προσέλευση του, θα υποστείς τις συνέπειες του νόμου. Δε ξέρεις να χειρίζεσαι τηλέφωνο ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, θα ορίσεις κάποιον που θα ενημερώνεται για σένα. Και αν δεν δύναται ούτε αυτό λόγω γήρατος ή ασθένειας, τότε και μόνο τότε θα ενημερώνεις για την εκάστοτε διεύθυνση σου και θα σου έρχεται η οποιαδήποτε κλήτευση συστημένη με το ταχυδρομείο ή από την αστυνομία. Πήγε σε λάθος διεύθυνση επειδή δεν ενημέρωσες έγκαιρα αλλαγή διεύθυνσης.

Θα υποστείς τις συνέπειες του νόμου. Ζούμε στην εποχή του διαδικτύου και της πληροφορικής. Μπορεί και πρέπει η οποιαδήποτε κλήτευση να γίνεται ηλεκτρονικά, έγκαιρα και με διακριτικότητα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια