Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βασιλική Βλάχου: Μια γυναίκα εισαγγελέας στην ΕΥΠ

Η εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου , είναι η γυναίκα εισαγγελέας που θα επιβλέπει την ΕΥΠ με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (Αρείου
Πάγου)!
Η εισαγγελική λειτουργός που συμμετείχε όλα αυτά τα χρόνια στις συνθέσεις δικαστηρίων που δίκασαν πολύ σοβαρές υποθέσεις, επιλέχθηκε κατά πλειοψηφία 6-5 από το 11μελές όργανο υπό την προεδρία του προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και με την συμμετοχή του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα.
Το συμβούλιο με οριακή πλειοψηφία (6 ψήφους υπέρ και 5 κατά) τοποθέτησε την εισαγγελέα Εφετών Βασιλική Βλάχου επόπτρια της ΕΥΠ προκειμένου να ελέγχει τη νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεών της.
Η 56χρόνη κυρία Βλάχου εισήλθε στο εισαγγελικό κλάδο τον Σεπτέμβριο του 1993. Προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών τον Σεπτέμβριο του 2011 και στην συνέχεια προήχθη σε εισαγγελέα Εφετών.
Τον Ιανουάριο του 2010 ήταν εισαγγελέας έδρας του Πενταμελούςς Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας που διεξήχθη η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Όμως, ο αιφνίδιος θάνατος του συζύγου της κ. Βλάχου στο εξωτερικό προκάλεσε την τρίτη ημέρα της δίκης, τη διακοπή της συνεδρίασης του Εφετείου.
Το 2014 η κυρία Βλάχου μετατίθεται από τν Κρήτη στο Εφετείο Πειραιά και τον Σεπτέμβριο του 2018 κληρώθηκε εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που δικάζεται η υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του πλοίου “Noor 1”.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια