Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Γολγοθάς ενός ακόμη Έλληνα πολίτη που εγκλωβίστηκε στην Αυστραλία


Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για έναν αριθμό Ελλήνων υπηκόων οι οποίοι έτυχε να βρίσκονται στην Αυστραλία την περίοδο που ξέσπασε ο κορωνοϊός και τώρα αδυνατούν να επιστρέψουν στην

Ελλάδα, κυρίως γιατί οι εταιρείες με τις οποίες είχαν κλείσει τα εισιτήριά τους, σταμάτησαν να εκτελούν πτήσεις.

Ένας από αυτούς είναι ο κ. Βαγγέλης Μακρουλής, ο οποίος επικοινώνησε με το Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, για να μας πει ότι είχε προπληρωμένο το εισιτήριο της επιστροφής, και στη συνέχεια βλέποντας ότι η εταιρεία, η Emirates εν προκειμένω, σταμάτησε τις πτήσεις, έκλεισε με άλλη εταιρεία, με την Etihad μέσω της ελληνικής Aegean. Όμως και αυτή η πτήση ακυρώθηκε.

«Η δική μου ιστορία ξεκινάει από την μέρα που είχα προγραμματίσει να αναχωρήσω από τη Μελβούρνη με προορισμό το ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’. Η πτήση μου ήταν προγραμματισμένη για τις 21 Μαρτίου με την Emirates και το εισιτήριο μου το είχα βγάλει περίπου στις 20 Νοεμβρίου του 2019. Δύο ημέρες πριν την πτήση, ακύρωσαν ένα σκέλος αυτής» ανέφερε σε συνέντευξη του στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS,ο Βαγγέλης κ. Μαρκουλής, εξηγώντας το πρόβλημα που προέκυψε:

«Θα έπρεπε να πετάξω από το Ντουμπάι προς το Ελευθέριος Βενιζέλος μία ημέρα αργότερα, να μείνω στο Ντουμπάι μια ημέρα. Κατάφερα όμως να μεταφέρω την πτήση και έτσι θα καθόμουν περίπου τρεις ώρες  στο Ντουμπάι. Ξαφνικά έλαβα ένα e-mail ότι ακυρώθηκε η πτήση. Αργότερα και μου έστειλαν νέο e-mail για την οριστική ακύρωσή της», σημείωσε ο κ. Μαρκουλής.

Η ακύρωση της πτήσης, σήμανε και την έναρξη της προσπάθειας από πλευράς του Βαγγέλη Μαρκουλή, να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος, για την επιστροφή του στην Ελλάδα.

«Από τότε άρχισα να επικοινωνώ με την πρεσβεία καθώς επίσης και με το προξενείο εδώ στην Μελβούρνη, μήπως και βρεθεί κάποια λύση. Άφησα το εισιτήριο αυτό να τρέχει και έβγαλα καινούργιο με την Etihad μέσω της Aegean, η οποία διαχειρίζεται τις πτήσεις αυτές στην Ελλάδα. Τρεις φορές ακυρώθηκε αυτή η πτήση και ακόμα περιμένω εδώ», είπε ο κ. Μαρκουλής.

«Επικοινώνησα με την Πρεσβεία και με το Προξενείο για να πάρω κάποια συμβουλή. Μου απάντησαν οι άνθρωποι και ο γενικός πρόξενος εδώ στη Μελβούρνη, μου σύστησε μία πτήση της Qatar η οποία συνεχίζει να πραγματοποιεί δρομολόγια για Αθήνα. Βρήκα όντως μια πτήση, όμως δεν είχε διαθέσιμες απλές θέσεις, αλλά όνο Business και τιμή του εισιτηρίου ήταν 7.000 ευρώ», είπε.

Ο κ. Μαρκουλής συνεχίζοντας την προσπάθεια να δώσει ένα τέλος στον Γολγοθά του, καταγγέλλει τις ελληνικές αρχές για αδιαφορία.

«Καταγγέλλω το ελληνικό κράτος γιατί βλέπουμε πως πολλά κράτη κάνουν πτήσεις επαναπατρισμού και εμείς όμως είμαστε τελείως στο απ’ έξω. Ορισμένες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν από βαλκανικές χώρες καθώς και μια πτήση από το Λονδίνο. Εμείς τίποτα. Δεν υπάρχει το παραμικρό. Μία ελπίδα δηλαδή να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι», είπε.

«Μικρός ο αριθμός των “εγκλωβισμένων” Ελλήνων»
Το Πρόγραμμά μας επικοινώνησε εκ νέου με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Μελβούρνη, Δημήτριο Μιχαλόπουλο, με αφορμή τα ερωτήματα που δέχεται από Έλληνες υπηκόους που βρέθηκαν στην Αυστραλία, εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού, και πλέον έχουν εγκλωβιστεί.

«Υπάρχουν δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της Ελληνικής κυβέρνησης για την αδυναμία προς το παρόν να πραγματοποιηθούν πτήσεις επαναπατρισμού από ελληνικές εταιρίες. Εξαιρέσεις έχουν γίνει σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και θα γίνονται για πολύ επείγοντα περιστατικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόπουλος, δίνοντας τη δική του συμβουλή σε όσους ταλαιπωρούνται.

«Αυτό που συστήνουμε εμείς τους Έλληνες πολίτες που ζουν εδώ στην Αυστραλία και επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα, είναι να συνεχίσουν τις προσπάθειες μέσω των υφισταμένων αεροπορικών εταιρειών που πραγματοποιούν πτήσεις από την Αυστραλία προς τις χώρες του περσικού κόλπου και από εκεί με ανταπόκριση για την Αθήνα. Οι εταιρείες είναι πλέον περισσότερες από μία, επομένως και οι τιμές είναι κάπως πιο ανταγωνιστικές και πιο προσιτές. Καλούμε τους συμπατριώτες μας να προτιμήσουν αυτές τις εταιρείες εφόσον υπάρχει λόγος για επιστροφή στην πατρίδα», υπογράμμισε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Παράλληλα ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Μελβούρνη, αναφέρθηκε και στον αριθμό των Ελλήνων πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί στην Αυστραλία.

«Οι πτήσεις αυτές είναι πολυέξοδες και το αεροσκάφος που θα έρθει εδώ θα πρέπει να είναι μεγάλου μεγέθους. Όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη δυνατότητα από την πλευρά μας εδώ να πληρώσουμε όλες τις θέσεις του αεροσκάφους αυτού, για να μπορέσει να γίνει η πτήση. Αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι στιγμής, γιατί ο αριθμός των Ελλήνων εγκλωβισμένων τουλάχιστον εδώ στην πολιτεία της Βικτώριας, δεν ήταν πολύ μεγάλος. Ουσιαστικά είναι κάτω των 50 ατόμων πλέον, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν βγάλει εισιτήριο ήδη και σιγά-σιγά φεύγουν από την Αυστραλία. Επομένως, εξαιτίας αυτού του μικρού αριθμού δεν ήταν δυνατό να βοηθήσουμε», είπε ο κ. Μιχαλόπουλος.

πηγή:sbs.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια