Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΚΕΘΑ για το διάγγελμα τού Πρωθυπουργού

Ανακοίνωση τής Κίνησης για την Εθνική Άμυνα: Ο πρωθυπουργός στο χθεσινό διάγγελμά του αρχικά ανέδειξε τον μπαμπούλα μιας  οικονομικής κρίσης “που όμοιά της δεν έχουμε δει εδώ και
τρεις γενεές” και που μάλιστα “ειδικά για την Ελλάδα ο κίνδυνος είναι ίσως μεγαλύτερος”. Στη συνέχεια ζήτησε από όλους μας “να επιδείξουμε την ίδια πειθαρχία και προσαρμοστικότητα” με την περίοδο της πανδημίας. Προσδιόρισε την δική του αποστολή να επιμερίζει “με όσο πιο δίκαιο τρόπο το βάρος της κρίσης”.
Οι απόστρατοι, τα άνεργα και εργαζόμενα παιδιά κι εγγόνια τους, είτε ως υπάλληλοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, κλήθηκαν χωρίς “αντιλογία” να πάρουν για ακόμα μία φορά στην πλάτη τους τη νέα καπιταλιστική κρίση που επιτάχυνε η πανδημία! Μας ζητήθηκε να πειθαρχήσουμε με εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, για “δίκαιη” μοιρασιά των βαρών.
Δείγμα για το που πάει, ήταν τα μέτρα που ανακοίνωσε για το επόμενο διάστημα. Ενδεικτικά:
Σαν μέτρο για την “προστασία της απασχόλησης” ανακοίνωσε ακόμα μεγαλύτερη “ευελιξία”, που σημαίνει ΥΠΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ και ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ! Το κράτος θα πληρώνει ένα μέρος του χρόνου που ο εργαζόμενος δεν θα εργάζεται. Πρόκειται για πρόβα μόνιμης ενίσχυσης των επιχειρήσεων από το κράτος, με ποσά που θα αντλούνται από την φορολογία του λαού.
Οι τουριστικές επιχειρήσεις εφόσον επαναπροσλάβουν εποχικά εργαζομένους με μερική απασχόληση, το κράτος αναλαμβάνει να καλύπτει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών. Οι χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό, που τελικά δεν θα προσληφθούν θα πρέπει να ζήσουν με το εποχικό επίδομα των 400 ευρώ, μέχρι και το Σεπτέμβρη υπό προϋποθέσεις.
Στη μοίρα τους έχουν εγκαταλειφθεί το μεγαλύτερο μέρος των μακροχρόνια ανέργων (500.000), θα συνεχίσουν και τους επόμενους μήνες χωρίς ούτε ένα ευρώ. 
Ενισχύεται η “ρευστότητα” με προγράμματα δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2020, με εγγυητή το Δημόσιο μέχρι και 80% του δανείου. Προφανώς από όλα αυτά θα επωφεληθούν, κυρίως οι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι καταχρεωμένοι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες.
Σε ότι αφορά τον τουρισμό σε σχέση με την πανδημία, η κυβέρνηση ξεμπερδεύει με “δειγματοληπτικά” τεστ, με σχέδια και πλάνα διαχείρισης που προφανώς αφορούν τις μεγάλες τουριστικές μονάδες. Καμιά παραπομπή στην ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος υγείας.
Ας μη διαφεύγει της προσοχής μας και με αυτή την ευκαιρία, πόσο επικίνδυνη αποδεικνύεται η στήριξη της οικονομίας του τόπου στη “μονοκαλλιέργεια” του τουρισμού, σε συνθήκες όπως πανδημίας, κρίσης, ή σε άλλες έκτακτες καταστάσεις!
Καμιά εμπιστοσύνη στα μέτρα της κυβέρνησης!
Να διασφαλιστεί αξιοπρεπές εισόδημα για κάθε εργαζόμενο και άνεργο. Να καταργηθούν οι αντεργατικές ρυθμίσεις των ΠΝΠ. Απαλλαγή κούρεμα χρεών χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.
                                                    
Η Γραμματεία της  Κίνησης για την Εθνική Άμυνα                                                                                                               


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια