Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δημήτρης Ρούσης: Αίτια της διαρκούς πτώσης του συνδικαλιστικού κινήματος - Προτάσεις

Κείμενο τού Δημήτρη Ρούση, συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ: Η απεγνωσμένη προσπάθεια συντήρησης των κεκτημένων, από ένα συνδικαλιστικό κίνημα που διαρκούντος του μνημονιακού χρόνου
απομαζικοποιείται ραγδαία, η κατάληψη θέσεων ευθύνης χωρίς την παραγωγή έργου, χωρίς τεκμηριωμένες προτάσεις, η έλλειψη διορατικότητας, οι σπασμωδικοί αγώνες χωρίς σχέδιο, πρόγραμμα και στρατηγικό στόχο, χωρίς συνεκτική τακτική, που σε συνδυασμό με την έλλειψη προθυμίας από τους νέους και παλιούς συναδέλφους να πλαισιώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα δημιούργησαν ένα περιβάλλον απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος.
Όταν ο πολίτης αισθάνεται ανασφαλής, στην άσκηση των προσωπικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του, όταν καθημερινά διακινδυνεύει, τότε απαξιώνεται ο φορέας του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας, δηλαδή οι αστυνομικοί, πέφτει ραγδαία η εκτίμηση της κοινωνίας προς αυτούς και αφήνεται ανοικτό το πεδίο της διαρκούς θεσμικής εργασιακής μισθολογικής και ασφαλιστικής υποβάθμισης. Ο χώρος χάνει την ιδιαιτερότητα του, ως σκληρός πυρήνας της κρατικής λειτουργίας που πρέπει να δρα ανεξάρτητα και σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και κινδυνεύουμε να γίνουμε άβουλη και ευτελισμένη θεραπαινίδα της εκάστοτε κυβέρνησης.

Γι’ αυτό προτείνουμε, Ριζικές μεταρρυθμίσεις Θεσμών, Δράσης, Συνδικάτων & φυσικά Προσώπων.
Αναστοχασμός για όλα, για την πορεία και την τύχη των δημοσίων αγαθών με πρώτο το αγαθό της Ασφάλειας. Χωρίς αυτό, δεν υπάρχει οργανωμένη εθνική ιστορική Κοινότητα, ιδίως αυτούς τους καιρούς με τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουμε.
Από την πλευρά μας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά για ανεξάρτητο συνδικαλιστικό κίνημα, χωρίς κομματική καθοδήγηση, χωρίς εγγραφή στην κομματική επετηρίδα προς ανάληψη Κυβερνητικής – Κομματικής θέσης που όπως έχει αποδειχτεί στο πρόσφατο παρελθόν, υποθηκεύει τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος.
Δημήτρης Ρούσης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια