Αλέξανδρος Σφελινιώτης: Δεν ξεχνάμε τους ήρωες μας!!! ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ Βασίλειος Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ!!!

Ανάρτηση του Αλέξανδρου Σφελινιώτη, συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ: Ο 35χρονος αστυνομικός, Βασίλης Μαρτζάκλης, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στις 11 Μαΐου του 2014 στην προσπάθειά του να
προστατέψει το φίλο του που απειλούνταν από διαρρήκτη.
Ο Βασίλης εκείνη την ημέρα βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Επέστρεφε με φιλικό ζευγάρι από μία συγκέντρωση όταν αντιλήφθηκε την παρουσία διαρρήκτη που επιχειρούσε να εισέλθει σε σπίτι στην οδό Παναγιώτη Παύλου στην Ανδραβίδα Ηλείας. Ο διαρρήκτης αρχικά επιτέθηκε σε φίλο του Βασίλη Μαρτζακλη, ιδιοκτήτη του σπιτιού που έγινε στόχος, και τότε ο 35χρονος αστυνομικός με αυτοθυσία προσπάθησε και κατάφερε να σώσει το φίλο του από τα χέρια του δράστη. Ο ίδιος, ωστόσο, δέχθηκε μαχαιριές με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Ο δράστης συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα σε καταυλισμό της περιοχής και κατά την εξέτασή του ομολόγησε την πράξη του. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για 30χρονο Ρομά, ο οποίος ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων.
Σαν σήμερα το 2014, ο αστυνομικός από την Ηλεία, Βασίλειος Μαρτζάκλης, ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, δολοφονήθηκε από τον τσιγγάνο Βασίλη Λέντερη, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του στην Ανδραβίδα, στην προσπάθειά του να τον εμποδίσει να διαρρήξει οικία. Ο οπλισμένος τσιγγάνος τον μαχαίρωσε στην καρδιά και στον πνεύμονα θανάσιμα.
Ο Βασίλειος Μαρτζάκλης είχε καταγωγή από την Ροδιά Πηνείας, νυμφεύθηκε και εγκαταστάθηκε στην Ανδραβίδα και ήταν πατέρας δύο παιδιών ηλικίας πέντε και έντεκα ετών. Υπηρετούσε στην δίωξη ναρκωτικών Πύργου, ενώ παράλληλα εκπαίδευε στην Ακαδημία ποδοσφαίρου τής Δάφνης Ανδραβίδας περισσότερα από 150 μικρά παιδιά.
Στην απολογία του, ο εγκληματίας είπε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια χαπιών και ηρωίνης και δεν γνώριζε τί έκανε. Στις 20 Απριλίου τού 2015, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, συν τριάντα έτη γιά επί μέρους αδικήματα. Στις 14 Ιανουαρίου τού 2016, ο ισοβίτης βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του.
Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2017, μετά από πρόταση του Τόσκα, απονεμήθηκε στο Βασίλη Μαρτζάκλη το μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός». Όπως αναφέρεται στο Π.Δ., «ο ανθυπαστυνόμος Μαρτζάκλης Βασίλειος την 11-05-2014 και περί ώρα 23:15΄, στην Ανδραβίδα Ηλείας, ενώ επέστρεφε στην οικία του, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας και αντιλαμβανόμενος συμπλοκή μεταξύ ιδιοκτήτη παρακείμενης οικίας και οπλισμένου με μαχαίρι, επίδοξου διαρρήκτη, επενέβη άμεσα και με πράξη αυτοθυσίας, διέσωσε τον πολίτη, πλην όμως κατά τη διάρκεια αυτής (συμπλοκής) τραυματίστηκε θανάσιμα.