Γερμανική νάρκη «ψάρεψε» καΐκι στη Θεσσαλονίκη - Επιχείρηση για την εξουδετέρωση της

Μια γερμανική νάρκη ναυτικού τύπου, ανέσυρε από το βυθό της θάλασσας το αλιευτικό σκάφος «ΑΓΓΕΛΟΣ» ΝΘ 556.Ο κυβερνήτης του σκάφους ενημέρωσε χθες τη λιμενική αρχή της Νέας Μηχανιώνας, μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της περιοχής. Στελέχη του τοπικού λιμεναρχείου και κλιμάκιο πυροτεχνουργών του κεντρικού λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης μετέβησαν άμεσα στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για πυρομαχικό υλικό, σχήματος κυλινδρικού σφηνοειδούς, μήκους 1,60 και περιμέτρου 1,98μ. Στο σώμα του διακρίνεται ζώνη σφηνώσεως και υποδοχείς πυροδοτικών μηχανισμών, σε προχωρημένη διάβρωση.

Στην περιοχή μετέβη, επιπλέον, κλιμάκιο πυροτεχνουργών του στρατού ξηράς, όπου μετά από αυτοψία διαπίστωσε ότι πρόκειται για γερμανική νάρκη ναυτικού τύπου, η εξουδετέρωση της οποίας πρόκειται να γίνει σήμερα Παρασκευή με ελεγχόμενη έκρηξη.
Η ελεγχόμενη έκρηξη σύμφωνα με το grtimes.gr, θα πραγματοποιηθεί από μέλη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών και η νάρκη θα ρυμουλκηθεί από γερανοφόρο όχημα.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί σε απόσταση 500 μέτρων και πλέον από το καΐκι μέσα στο οποίο φέρεται να βρίσκεται η νάρκη.

Το καΐκι κατευθύνθηκε πριν από λίγο στα ανοιχτά του λιμανιού της Νέας Μηχανιώνας και παραμένει αγκυροβολημένο σε απόσταση τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων από την ακτή, συνοδεία σκαφών του Λιμενικού.

Από τη λιμενική αρχή που διενεργεί προανάκριση, λήφθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας αποκλεισμού του λιμένα και της παραλιακής οδού και έχει ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία για την απομάκρυνση και εξουδετέρωσή της.πηγή: zougla.gr