Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ για την αντιπυρική περίοδο με την ΕΑΒ κλειστή!


Σύσκεψη το μεσημέρι στο ΥΠΕΘΑ με θέμα τον κίνδυνο που κάθε χρόνο αντιμετωπίζει η χώρα: τις πυρκαγιές. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος,ο Υφυπουργός
Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης Αντώνης Οικονόμου και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαούσης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης, καθώς και άλλοι αρμόδιοι φορείς. Μόνο που λείπει κάποιος που με τις αποφάσεις του μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη φετινή αντιπυρική περίοδο: ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Η κρίση που έχει προκληθεί με την απεργία στην ΕΑΒ, λόγω της απόφασης περικοπών ενδέχεται να προκαλέσει πολύ σοβαρό πρόβλημα στις διαθεσιμότητες των πυροσβεστικών αεροσκαφών. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία από την περασμένη Πέμπτη και είναι άγνωστο τι θα ακολουθήσει.
Γι΄ αυτό και η επιλογή του κ.Σταϊκούρα για περικοπές αυτή τη περίοδο προκαλεί ερωτήματα. Θέμα άγνοιας δεν μπορεί να τεθεί. Η ΝΔ βρίσκεται στην κυβέρνηση όχι για πρώτη ή δεύτερη φορά. Είναι η έκτη φορά που κυβερνά, συνεπώς γνωρίζει πολύ καλά και τα προβλήματα της ΕΑΒ και πως δημιουργήθηκαν αυτά, αλλά γνωρίζει και τις δυνατότητες της.
Στη σύσκεψη που θα γίνει το μεσημέρι στο ΥΠΕΘΑ θα συζητηθούν:
1. Αξιοποίηση συμπερασμάτων απολογισμού αντιπυρικής περιόδου 2019.
2. Συνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατά την αντιπυρική περίοδο 2020.
3. Διαθεσιμότητα διατιθέμενων εναέριων μέσων.
4. Ζητήματα Διοικητικής Μερίμνης.
5. Γενικός σχεδιασμός δασοπροστασίας – επιτηρήσεως μέσω επιγείων και εναερίων μέσων.
6. Διάθεση, ανάπτυξη, διάταξη επιτηρητικών και εναερίων μέσων δασοπροστασίας.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια