Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια σημεία φωτίζει για την τραγωδία των Ανωγείων η ιατροδικαστική - Το θρίλερ με το όπλο


Περιπλέκει αλλά και διαφωτίζει η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη στη σορό του Λευτέρη Καλομοίρη για τις συνθήκες θανάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr,
διαπιστώθηκαν βαρύτατα τραύματα όσο και συντριπτικά κατάγματα στην οδοντοστοιχία και στους σιαγόνες.

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Το πρώτο πως προηγήθηκε μεταξύ των δύο θυμάτων διαπληκτισμός και άγρια συμπλοκή για αρκετά λεπτά και σε κάποια στιγμή, ο Ξυλούρης χρησιμοποίησε το όπλο που παραδόθηκε από τους συγγενείς ως "σιδερογροθιά" πιθανότατα με τη λαβή. Σε άλλη περίπτωση, δεν μπορούν να εξηγηθούν οι συνθλίψεις σε αυτό το βαθμό και το μέγεθος των πολλαπλών καταγμάτων.

Κι από αυτό το σημείο ξεκινά το θρίλερ με το όπλο. Είναι πιστοποιημένο πως ο λυράρης φέρει ένα τραύμα από πυροβόλο όπλο που ήταν και το θανάσιμο. Δεν διευκρινίζεται ακόμη, καθώς από τους ιατροδικαστές τηρείται σιγή ασυρμάτου στην παροχή του οποιουδήποτε στοιχείου, εάν πρόκειται για εγκαυματικό (που σημαίνει εξ' επαφής ή από πολύ κοντινή απόσταση) ή ένα "απλό" διαμπερές. Θεωρείται βέβαιο ωστόσο, παρότι δεν έχει γίνει ακόμη η βαλλιστική, ότι οι πύλες εισόδου στις σορούς των Καλομοίρη και Ξυλούρη προήλθαν από διαφορετικού διαμετρήματος όπλα. Δεν μπορεί ακόμη να πιστοποιηθεί εάν οι θανάσιμες βολές προήλθαν από τα όπλα που έχει στην κατοχή της η αστυνομία.

Πού όμως βασίζονται και διακινούνται τα σενάρια περί μή ύπαρξης πυροβολισμού από τον Ξυλούρη και την πιθανότητα εμβόλιμης εμπλοκής τρίτου ατόμου στην τραγωδία; Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η υποστηρικτική βάση γι αυτό, αποτελεί το όπλο που παραδόθηκε από την οικογένεια του κτηνοτρόφου. Δεν είχε πάρει σφαίρα στη θαλάμη. Και το ερώτημα που διατυπώνεται είναι γιατί δεν πήρε την σφαίρα, αφού φέρεται να εκπυρσοκρότησε;

Η απάντηση βρίσκεται στη ταυτότητα του ίδιου του όπλου. Πρόκειται για ένα πιστόλι των 9 mm κλοκ, το οποίο "αφοπλίζει", ή όπως τονίζουν οι ειδικοί, αποσυνδέει αυτόματα μέσω ασφάλειας την "επικοινωνία" της γεμιστήρας με τη θαλάμη σε τέτοιου είδους άσκησης βίαιων πιέσεων, είτε όμως κι επειδή ο χρήστης κατά λάθος πατάει πάνω στην ένταση το πλαινό κουμπί της ασφάλειας, με συνέπεια την παύση της τροφοδοσίας της θαλάμης.

Στο πλαίσιο αυτό, η βαλλιστική, που καθυστερεί να πραγματοποιηθεί για ευνόητους λόγους, σε συνδυασμό με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και δη εκείνης στη σορό του Καλομοίρη, θα δώσουν τις οριστικές απαντήσεις και φυσικά στο θρίλερ της τραγωδίας.



του Γιώργου Καραϊβάζ       




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια