Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανώγεια: Το μυστήριο του δεύτερου όπλου στο διπλό φονικό

«Το όπλο  (μάρκας glock) που παραδόθηκε από τη πλευρά της οικογένειας του δολοφονηθέντα Γιώργου Ξυλούρη  φέρεται να αντιστοιχεί -από την  μακροσκοπική
εξέταση- στον  κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο της διπλής δολοφονίας στα Ανώγεια. Ομως μας προβληματίζει ότι δεν βρήκαμε σε αυτό  το όπλο  δείγμα ότι είχε οπλίσει την  στιγμή της ανθρωποκτονίας. Κάτι ωστόσο που μπορεί να εξηγηθεί γιατί προηγήθηκε συμπλοκή σώμα με σώμα πριν να υπάρξουν οι μοιραίοι πυροβολισμοί κι ίσως υπήρξε μετακίνηση των σφαιρών στο όπλο. Πλέον έχουμε μία αρχική εικόνα για  αυτό που συνέβη στα Ανώγεια. Ο 30χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Ξυλούρης συνεπλάκη , μετά από λογομαχία, με τον 29χρονο πυγμάχο Μανώλη Καλομοίρη, γιού του 63χρονου δημιουργού μαντινάδων Λευτέρη Καλομοίρη.  Ο 30χρονος κτηνοτρόφος κατευθύνθηκε στο σπίτι του κι έφερε ένα όπλο κι απειλούσε με αυτόν τον 29χρονο. Εκεί παρενέβη -για να αποτρέψει το αιματοκύλισμα- ο άτυχος 63χρονος που φέρεται να δέχθηκε γρονθοκοπήματα από τον έξαλλο 30χρονο. Στην διάρκεια της πάλης σώμα με σώμα ο κτηνοτρόφος ίσως πυροβόλησε ίσως κι όχι σκόπιμα τον Λευτέρη Καλομοίρη. Σοκαρισμένος ο δράστης γονατίζει μπροστά στον δολοφονηθέντα 63χρονο  κι εκείνη την ώρα φαίνεται να δέχεται επτά  σφαίρες -χωρίς ν’ ανταποδώσει οποιοδήποτε πυροβολισμό-  από το όπλο που είχε ήδη φέρει ο 29χρονος γιός του θύματος από το σπίτι του. Στο σημείο του διπλού φόνου βρήκαμε επτά σφαίρες από το όπλο του 29χρονου και μία σφαίρα που ίσως αντιστοιχεί, χωρίς να έχει συμπληρωθεί η βαλλιστική έρευνα, σε εκείνο που προσκομίσθηκε από τη οικογένεια του 30χρονου κτηνοτρόφου.  Ο 63χρονος είχε δεχθεί μόνο μια σφαίρα , πιθανόν -με βάση το αρχικό σενάριο- από το όπλο του 30χρονου .  Ομως ερευνούμε κι άλλα ενδεχόμενα, με μικρότερες πιθανότητες, όπως ο 63χρονος να πυροβολήθηκε κατά λάθος  από τον γιο του με μία σφαίρα που διαπέρασε τα σώματα και των δύο θυμάτων.Κι ίσως έτσι  η σφαίρα που προέρχεται από το δεύτερο όπλο του 30χρονου να ρίχθηκε στον αέρα ή να υπήρχε κι ανάμιξη κι άλλου ατόμου. Ολα αυτά ωστόσο θ αναδειχθούν από την ιατροδικαστική εξέταση και τη βαλλιστική έρευνα που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 10-15 ημέρες. Κρίσιμο είναι να διαπιστωθεί αν εντοπισθούν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 30χρονου κτηνοτρόφου. Ολα τα ερωτήματα θ απαντηθούν».
Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που παρακολουθεί την εξέλιξη της έρευνας για την αιματηρή συμπλοκή  μελών δύο οικογενειών, το περασμένο Σάββατο, στο Περαχώρι Ανωγείων, με τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς κι έναν τραυματία (κτύπησε στο πόδι από εξωστρακισμό σφαίρας). Σε μία υπόθεση που εξετάζει με απόλυτη προσοχή η ΕΛ.ΑΣ με τον φόβο «βεντέτας», παρότι η ένταση μεταξύ των οικογενειών των θυμάτων  φαίνεται να αποκλιμακώνεται. Είναι χαρακτηριστικό  ότι μια συγγενής του 63χρονου ανέφερε την ημέρα της κηδείας του ότι «σήμερα θρηνούμε δύο ψυχές» συμπεριλαμβάνοντας στον θρήνο της και τον 30χρονο κτηνοτρόφο. Με την ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη να επισημαίνει και να επικροτεί την ψυχραιμία που επέδειξαν τα μέλη των δύο οικογενειών και την προσπάθεια που καταβάλλεται απ’ όλες τις πλευρές να μην υπάρχει αιματηρή συνέχεια.
Από τη δικογραφία της υπόθεσης δεν προκύπτει με σαφήνεια ποιος ήταν ο λόγος που ξεκίνησε ο μοιραίος καυγάς, με πολλούς να αναφέρονται σε πολύχρονες διαμάχες των δύο οικογενειών για κτηματικούς λόγους  και με αφορμή μια σύντομη προστριβή για μια θέση στάθμευσης. Ακόμη ο 29χρονος που σκότωσε τον 30χρονο κτηνοτρόφο υποστήριξε στην απολογία του ότι «ο 30χρονος πριν το διπλό φονικό αποκάλεσε τα μέλη της οικογένειάς του «Γκεσταπίτες».


Βασίλης Λαμπρόπουλος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια