Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στον εξοπλισμό του κυκλώματος που έκανε λαθρανασκαφές στην Πελοπόννησο

Στον Ορειβατικό Σύλλογο Τρίπολης απευθύνθηκαν οι αστυνομικοί για να φτάσουν σε  απόκρημνο σημείο σε βουνό της περιοχής και να βρουν μέρος του εξοπλισμού που χρησιμοποιούσαν τα μέλη
κυκλώματος που από τον Φεβρουάριο έκαναν 26 λαθρανασκαφές και αρχαιολογικές έρευνες σε Αρκαδία και Κορινθία

Οι συλληφθέντες, όταν επικοινωνούσαν, για να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των αστυνομικών χρησιμοποιούσαν κωδικούς για τις επιχειρήσεις που έκαναν στην περιοχές της Πελοποννήσου. Για την ανασκαφή έλεγαν τη φράση πάμε να σπάσουμε πλακάκια. Για τους ιμάντες έλεγαν κρεμασμένοι αετοί και για τον εξειδικευμένο εξοπλισμό έλεγαν plan b.


Μετά από αστυνομική επιχείρηση που έγινε την Πέμπτη συνελήφθησαν τα πέντε μέλη. Ως αρχηγός φέρεται ένας 51 ετών άνδρας που έδινε τις κατευθύνσεις. Οι υπόλοιποι έκαναν ανασκαφές, έβρισκαν εξοπλισμό - πληροφορίες και κρατούσαν τσίλιες.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τρία  άτομα, δύο  ημεδαπούς, ηλικίας 19 και 46 ετών και έναν 38χρονο αλλοδαπό, αντίστοιχα, επίσης μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.


Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας δεν έχουν κλείσει την υπόθεση και ερευνούν την εμπλοκή άλλων ατόμων όπως και πόσα αντικείμενα είχαν προλάβει να βρουν.

Tου Σπύρου Λεβειδιώτη





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια