Ο Υπουργός Δικαιοσύνης προαναγγέλλει αλλαγές στην ποινή για τις επιθέσεις με βιτριόλι

Ως «πολύ ελαφριά» χαρακτήρισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης την ποινή που προβλέπεται για επιθέσεις με βιτριόλι, εφόσον αυτές χαρακτηρισμούς ως σκοπούμενη σωματική βλάβη και όχι ως απόπειρα
ανθρωποκτονίας.
Η τοποθέτηση αυτή του αρμόδιου υπουργού, ήρθε με αφορμή ερωτήσεις για την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε η 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα.
Είχαν προηγηθεί τοποθετήσεις νομικών, όπως παραδείγματος χάριν ο Μιχ. Δημητρακόπουλος, σύμφωνα με τις οποίες «η νομολογία του Αρείου Πάγου, όσον αφορά τις επιθέσεις με βιτριόλι, τις χαρακτηρίζει ως βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες και γι’ αυτό τον λόγο έχουν ίδια ποινική μεταχείριση. Προβλέπεται ποινή καθείρξεως μέχρι 10 χρόνια».
Μας έχει απασχολήσει
Όπως είπε ο υπουργός  μιλώντας στον Θέμα 104, 6 το θέμα «ήδη μας έχει απασχολήσει, γιατί προβλέπεται πολύ ελαφριά ποινή»  και δήλωσε ότι υπάρχει εγρήγορση από πλευράς του υπουργείου για να υπάρξουν αλλαγές ως προς την αυστηροποίηση των ποινών. «Πρέπει να περάσει το 2020 και από εκεί και πέρα να δούμε συνολικά τι θα γίνει με τις ποινές, τις αποφυλακίσεις και την επανάληψη ποινών. Να παρέμβουμε και να κάνουμε αλλαγές» τόνισε ο κ. Τσιάρας, με δεδομένο ότι έχουν παρέλθει μόνο λίγοι μήνες από τις αλλαγές που επέφερε η κυβέρνηση στον ποινικό κώδικα τον περασμένο Νοέμβριο.
Στην ίδια κατεύθυνση, «υπάρχουν υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο και εγείρουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα» παραδέχτηκε ο Υπουργός με φόντο μια σειρά από υποθέσεις (κυρίως βιασμών) που οι ποινές που εκτίθηκαν ήταν στο τέλος λίγων ετών. «Εμείς μεγιστοποιήσαμε την ποινή για το βιασμό, όταν κάναμε τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα», τόνισε ο κ. Τσιάρας, και υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε ένα «μόνιμο συναγερμό για να δούμε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για νέες παρεμβάσεις».