Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρδαλιάς: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από τη Δευτέρα

Στα δεδομένα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα για τις μετακινήσεις πολιτών, όταν και θα ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κοροναϊού, αναφέρθηκε ο

υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη χθεσινή ενημέρωση.


"Σχετικά με τη διευκρίνιση για τη μετακίνηση εντός νομού ή περιφερειακής ενότητας ισχύουν αυτά τα οποία έχουμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή που κάναμε τις σχετικές ανακοινώσεις με τους υπόλοιπους υφυπουργούς. Δηλαδή επιτρέπεται η κίνηση σε όλη τη χώρα εντός περιφερειακής ενότητας. Για τις περιπτώσεις που αφορούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ισχύει η δυνατότητα μετακίνησης εντός μητροπολιτικού ιστού", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε:

"Τι σημαίνει αυτό; Ότι περιφερειακές ενότητες οι οποίες απαρτίζουν το μητροπολιτικό ιστό, υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση μεταξύ τους. Να το πω πιο απλά. Ένας συμπολίτης μας μπορεί να φύγει από την Ελευσίνα και να πάει στη Νέα Μάκρη.

Τι δεν μπορούν να κάνουν στην Αττική; Δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Τροιζήνα. Γιατί; Διότι πρέπει να περάσουν μέσα από άλλους νομούς. Δεν μπορούν να ταξιδέψουν στα νησιά, γιατί τα νησιά διέπονται από ειδικό καθεστώς.

Άρα στις μητροπολιτικές περιοχές Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετατρέπεται η μεταξύ ενοτήτων μετακίνηση, αλλά όχι εκτός περιφέρειας, εκτός μητροπολιτικού ιστού, με τις αιρεσιμότητες που σας ανέφερα".

πηγή: enikos.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια