Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Όλοι μαζί" Ηρακλείου: Θα αποδειχθεί η αθωότητα των συναδέλφων

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής παράταξης "Όλοι μαζί" της Ένωσης Ηρακλείου: Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στο Ηράκλειο σχετικά με  την καταγγελία πολίτη για αστυνομική
αυθαιρεσία, από συναδέλφους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όπου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι θα διερευνηθεί σε βάθος, χαιρετίζουμε αυτή την απόφαση και δηλώνουμε υπέρ της άποψης να λάμψει η αλήθεια προς πάσα κατεύθυνση.
Η οποία αλήθεια, βέβαια, σε εμάς είναι γνωστή, γιατί γνωρίζουμε και έχουμε εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μας και στους χειρισμούς τους και είμαστε σίγουροι πως θα αποδειχθεί η αθωότητα τους.
   Η αστυνομία σαν θεσμός είναι από τους βασικούς πυλώνες και θεμελιώδες λίθους της δημοκρατίας, καθώς κράτος δίχως ασφάλεια δεν υφίσταται, αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτό είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων όλων των πολιτών.
    Αυτή η υπόθεση έρχεται να αναδείξει την αναγκαιότητα για την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή της χρήσης κάμερας, όπως έχει προταθεί και από άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις στο παρελθόν, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων.  Η υποχρεωτική βιντεοσκόπηση θα μηδενίζει κάθε σκιά, σε οποιαδήποτε μορφή αστυνομικής αυθαιρεσίας και θα διαφυλάττει τους πολίτες, ταυτόχρονα όμως θα κατοχυρώνει και τους αστυνομικούς σε τυχόν ψευδή καταγγελίες.
  Είναι επιτακτική η ανάγκη να αναμορφωθεί και να εξελιχθεί το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα, όσον αφορά τη Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων σε τέτοιες περιπτώσεις και να ακολουθήσουμε παραδείγματα άλλων χωρών που ήδη εφαρμόζουν με επιτυχία τη τοποθέτηση καμερών στις στολές των αστυνομικων και στα περιπολικά οχήματα. Τότε μόνο θα φανεί το πρόσωπο της αστυνομίας, καθώς θα αποτυπώνονται τα πραγματικά περιστατικά και θα σταματήσει να διασύρεται άδικα το κύρος του σώματος και των συναδέλφων, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια