Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΚΕ: Άμεση σύσταση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων για την έγκριση μεταθέσεων ή αποσπάσεων συζύγων στρατιωτικών

Διαβάστε την ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνα και Υγείας




Θέμα: Άμεση σύσταση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων για την έγκριση μεταθέσεων ή αποσπάσεων συζύγων στρατιωτικών.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατέθεσε την ερώτηση 1311/16-11-2019 με θέμα: «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι είναι σύζυγοι στρατιωτικών». Στην απάντηση της κυβέρνησης αναφερόταν ότι: «Στο πλαίσιο μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το ΓΕΣ, όπου υπηρετεί ο μεγαλύτερος αριθμός στελεχών σε συνδυασμό με την ύπαρξή μονάδων του σε ολόκληρο σχεδόν τον ελλαδικό χώρο τα τελευταία χρόνια έχει παγιοποιήσει και εφαρμόζει διαδικασία κατά την οποία, συγκεντρώνει τα στοιχεία των στελεχών που δεν εγκρίθηκε η απόσπαση των συζύγων τους που ανήκουν σε έτερα Υπουργεία, με σκοπό τη διαμόρφωση εικόνας σχετικά με τα προβλήματα συνυπηρετήσεων και τα διαβιβάζει στα αρμόδια Υπουργεία, στοχεύοντας στη θετική τους ανταπόκριση προς διευθέτηση του ζητήματος. Επί των απαντήσεων των Υπουργείων, ενημερώνονται τα ενδιαφερόμενα στελέχη».
Ωστόσο όπως διαπιστώνουμε, συνεχίζουν να υπάρχουν οικογένειες στρατιωτικών που ζουν χωριστά, παρά τις ενέργειές τους για δημιουργία συνθηκών συνυπηρέτησης. Αν και έχουν παρέλθει αρκετοί μήνες, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τα ανάλογα μέτρα, όπως εξάλλου προβλέπει η νομοθεσία, για την άμεση σύσταση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων σχετικά με την έγκριση της μετάθεσης ή της απόσπασης, σύμφωνα με το νόμο 4613/2019 άρθρο 2 παραγ. 2.
Επίσης όπως έχει αναφερθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός μας, υπάρχουν πολλές οικογένειες στρατιωτικών που ο/η σύζυγος υπηρετεί στο ΕΚΑΒ και παρά το γεγονός έχουν κάνει αίτηση για απόσπαση, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει, με αποτέλεσμα οι οικογένειες των στρατιωτικών να αναγκάζονται να συντηρούν δύο σπίτια ή για αντικειμενικούς λόγους (ανατροφή ανήλικων τέκνων), να λαμβάνεται άδεια άνευ αποδοχών, με τραγικές οικονομικές συνέπειες.
Είναι χρέος της κυβέρνησης, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνεδρίαση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και να κάνει πράξη τις διακηρύξεις της, για τα μέτρα μέριμνας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, διευθετώντας την κάθε περίπτωση αιτήματος συνυπηρέτησης

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την άμεση συνεδρίαση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και την ικανοποίηση των αιτήσεων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για συνυπηρέτηση, συμπεριλαμβανομένων και όσων συζύγων στρατιωτικών εργάζονται στο ΕΚΑΒ;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια