Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όχι στις μετακινήσεις-αποσπάσεις των αστυνομικών της Ν/Α Αττικής στο κέντρο της Αθήνας

Ανακοίνωση των Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής: Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, πολλές φορές κατά το παρελθόν, έχει καταγγείλει την συνεχή και
συστηματική αποδυνάμωση των Αστυνομικών Τμημάτων της Ν/Α Αττικής.
Οι συνεχείς μετακινήσεις των συναδέλφων μας, από τα Αστυνομικά Τμήματα της Ν/Α Αττικής στο κέντρο της Αθήνας για ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, αποσπώντας τους για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων προέλευσής τους.
Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει καθώς, η κάθε Διεύθυνση έχει τις δικές της ανάγκες και σε εποχές δύσκολες όπως η παρούσα χρονική στιγμή που διανύουμε, κανένας και καμία συνάδελφος δεν περισσεύει από την Διεύθυνση Ν/Α Αττικής.
Για άλλη μία φορά, αποδυναμώνονται τα Αστυνομικά Τμήματα της Ν/Α προκειμένου να ενισχυθεί το κέντρο. Με διαδικασίες εξπρές μετακινούνται Τέσσερις (4) συνάδελφοι (με απόσπαση), για ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι έπεται στην συνέχεια.
Σε πρόσφατα δημοσιευμένη ανακοίνωσή μας, με έμφαση στηλιτεύσαμε την παραβίαση του χρόνου εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, γεγονός το οποίο αναμφισβήτητα συμβαίνει λόγω της συνεχούς αποψίλωσης του προσωπικού, την διάθεσή τους σε αλλότρια καθήκοντα, αλλά και την ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων.
Πέρα όμως από την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των αστυνομικών, τίθεται τεράστιο ζήτημα που έχει να κάνει με την μη ουσιαστική και αναποτελεσματική προστασία του πολίτη. Με την συνεχή μετακίνηση του αστυνομικού προσωπικού για την ενίσχυση του κέντρου η εμφανής αστυνόμευση, η οποία είναι τόσο ζωτική και ουσιαστική για την πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος, δέχεται τεράστιο πλήγμα καθώς οι Υπηρεσίες της Ν/Α Αττικής λόγω της έλλειψης δύναμης, αδυνατούν να αστυνομεύσουν επαρκώς τις περιοχές αρμοδιότητάς τους.
Η κατάσταση στις Υπηρεσίες της Ν/Α Αττικής γίνεται ακόμα πιο δύσκολη ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και αυτό γιατί η παραλιακή ζώνη από τον Άλιμο έως και το Σούνιο, αλλά και οι οικισμοί των Μεσογείων, αποτελούν πόλο έλξης δεκάδων επισκεπτών λόγω του φυσικού κάλους τους.
Όλοι πρέπει να αντιληφθούν πως η παραλιακή ζώνη, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, σφύζει από ζωή λόγω της πληθώρας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που διαθέτει, παράλληλα με τις παραλίες της. Ομοίως και η περιοχή των Μεσογείων, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τουρισμό, μακροπρόθεσμη ή βραχυπρόθεσμη παραμονή λόγω του μεγάλου αριθμού των εξοχικών κατοικιών που βρίσκονται εκεί.
Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως, περιοχές με έντονη οικονομική δραστηριότητα όπως η παραλιακή ζώνη, αλλά και περιοχές αραιοκατοικημένες και δύσκολα προσβάσιμες όπως είναι τα Μεσόγεια, πρέπει να έχουν ενισχυμένα Αστυνομικά Τμήματα προκειμένου να πραγματοποιούνται συνεχείς περιπολίες για την αποτροπή και την πάταξη εγκληματικών ενεργειών, συμβάλλοντας παράλληλα στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
Πρέπει άμεσα να ακυρωθούν οι αποσπάσεις των συναδέλφων μας για το κέντρο της Αθήνας και παράλληλα ζητούμε την άμεση ενίσχυση των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ν/Α Αττικής, με ικανό αριθμό αστυνομικού προσωπικού, προκειμένου οι Υπηρεσίες να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της θερινής περιόδου.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια