Η υπόθεση διερεύνησης των καταγγελιών σε βάρος της ΠΟΑΣΥ λαμβάνει πλέον μορφή χιονοστιβάδας. Τουλάχιστον σε επίπεδο -ακόμη- εξελίξεων. Κι αυτές είναι
ραγδαίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr η εισαγγελέας που προφανώς έχει εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και αναμονής σε αυτά τα 7 χρόνια φαγούρας, ζήτησε να καταθέσουν εξηγήσεις οι χειριστές αξιωματικοί των ανά περίπτωση αρμόδιων διευθύνσεων του αρχηγείου, για την μη παροχή των στοιχείων που έχουν ζητηθεί.
Και πλέον, το αντικείμενο της έρευνας φαίνεται να μην αφορά μόνο την περίοδο προ του 2013 που υπήρξε η αφετηρία των καταγγελιών, αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν καθώς οι εν δυνάμει κατηγορίες έχουν εξακολουθητική μορφή. Ίσως και σε αυτό το στοιχείο να βρίσκεται η απάντηση στο γιατί τα δ.σ. των ΠΟΑΣΥ και φρουρών, αφενός αρνούνται να συμβάλλουν, αφετέρου μπλοκάρουν την υπόθεση με παραστάσεις στις ηγεσίες.
Το οξύμωρο είναι βέβαια, όπως σημειώνεται από έγκυρες πηγές, για πιο λόγο καλούνται οι χειριστές και όχι οι κατά καιρούς επικεφαλής των διευθύνσεων, καθώς οι πρώτοι φέρονται να έχουν υποβάλει προς τα πάνω τα στοιχεία σε μορφή φακέλων, ολοκληρωμένα κι εμπεριστατωμένα, πλην όμως δεν πήραν την υπογραφή - έγκριση των διευθυντών για προώθηση προς το τελικό φυσικό αποδέκτη τους που είναι η εισαγγελέας.
Ίσως η επιλογή ν' αποτελεί ένα τέχνασμα, προκειμένου να πιεστούν οι από τα κάτω για να παραδώσουν τους φακέλους, ώστε ν' αποκαλυφθεί στην ολότητα του ποιοι συνετέλεσαν στο κουκούλωμα των καταγγελιών και συνεπώς στο μπλοκάρισμα της έρευνας.
Επαναλαμβάνουμε κι αναρωτιώμαστε αν από πλευράς αρχηγείου θα είχε ακολουθηθεί διαχρονικά η ίδια τεχνική διαδικασία εάν κάποια έρευνα αφορούσε ... "κοινούς" αστυνομικούς και όχι συνδικαλιστικούς παράγοντες, οι οποίοι είναι προνομιακοί συνομιλητές.
Ελπίζουμε η νυν ηγεσία, να μην βαδίσει στις πεπατημένες των προηγούμενων.
ΥΓ: Δεν ξέρουμε και ούτε επιθυμούμε οι καταγγελίες να έχουν την παραμικρή έστω υπόσταση. Μας προξενεί ωστόσο εύλογες απορίες η συνολική και σε βάθος ετών μεθόδευση, έχοντας την αίσθηση ή την ψευδαίσθηση, πως ένας υγιής συνδικαλισμός πρωτοστατεί αποφασιστικά σε αυτές τις περιπτώσεις στην ανακάλυψη της αλήθειας. Και αν υπάρχουν ψευδομάρτυρες ή κακεντρεχείς αντίζηλοι, αφενός να εκτεθούν, αφετέρου να αναλάβουν τις δικές τους ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες.
του Γιώργου Καραϊβάζ
0 Σχόλια