Σειραγάκης: Σύμφωνη με τον Ποινικό Κώδικα η αποφυλάκιση, λέει η δικηγόρος του

Κανένα περιοριστικό όρο δεν παραβίασε ο τελεσίδικα καταδικασθείς για παιδεραστία Νίκος Σειραγάκης, σύμφωνα με τη δικηγόρο της Θεσσαλονίκης Κική Πακιρτζίδου που έχει αναλάβει τη
διαχείριση της συγκεκριμένης υπόθεσης για λογαριασμό του.
Όπως επισήμανε η ίδια σε τηλεοπτική της συνέντευξη, ο Σειραγάκης μετά την αποφυλάκισή του άλλαξε διεύθυνση κατοικίας, γεγονός για το οποίο ενημέρωσε τόσο το Σωφρονιστικό Κατάστημα όπου εξέτισε την ποινή του, όσο και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του όπου και παρουσιάστηκε. Επίσης - σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η δικηγόρος του - κατέθεσε στην Εισαγγελέα Γρεβενών το μισθωτήριο που είχε υπογράψει και εκκρεμούσε μία υπεύθυνη δήλωση. 
Επιπλέον, η κ. Πακιρτζίδου ερωτήθηκε γιατί ο Ν. Σειραγάκης βγήκε από τη φυλακή από τη στιγμή που είχε καταδικαστεί  σε 401 χρόνια κάθειρξης, 220 κατά συγχώνευση με εκτιτέα ποινή τα 25 έτη, για ασέλγεια σε βάρος 36 αγοριών. Όπως σημείωσε η κ. δικηγόρος, ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει τέτοιου είδους αποφυλακίσεις, με τον θεσμό της υφ' όρων απόλυσης που έχει ισχύσει και σε περιπτώσεις καταδικασμένων για διακίνηση λαθρομεταναστών.