Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μαλλιά-κουβάρια οι χρυσαυγίτες: στείλτε τους στη φυλακή, να λύσουν εκεί τις διαφορές τους

Στις 14 Μάη, ο φίρερ της νεοναζιστικής συμμορίας ξαμόλησε τη ρουκέτα από το Twitter, επαναλαμβάνοντας κάτι που είχε γράψει μετά τις εκλογές του 2019, απαντώντας στον Λαγό και την
παρέα του: «Μια απάντηση σε όσους μιλούν (εκ των υστέρων…) για λάθη: το μεγάλο μου λάθος που παραδέχομαι ήσασταν εσείς». Παρέθεσε, λοιπόν, το ίδιο κείμενο και προσέθεσε: «14 Μαΐου 2020: Ισχύει!!!».

Δε χρειαζόταν καμιά ιδιαίτερη επεξήγηση. Η επανάληψη του περσινού τουίτ σημαίνει πως υπάρχουν και άλλοι λαγοί που ετοιμάζονται να την κάνουν σαν τον Λαγό. Και για ν’ ασχολείται ο φίρερ μαζί τους, δε θα είναι τίποτα «λιμά» των ταγμάτων εφόδου, αλλά κάποιοι πρωτοκλασάτοι.

Την επόμενη κιόλας μέρα, η φασιστοφυλλάδα «στόχος» έγραψε στην ιστοσελίδα της: «ΤΩΡΑ… Κυκλοφορεί ΕΝΤΟΝΗ ΦΗΜΗ ότι ο Κασιδιάρης αποχώρησε από την Χρυσή Αυγή… Ενα παράξενο τουϊτάρισμα του Μιχαλολιάκου χθες βράδυ…».

Την ίδια μέρα (Παρασκευή 15 Μάη), ο φίρερ έκανε εμφάνιση στη σύναξη των «ψεκασμένων», θρησκόληπτων, φασιστοειδών και άλλων σούργελων στο Σύνταγμα. Οπως έγραψε το ναζιστοσάιτ, συνοδευόταν από τον Παναγιώταρο και τον Ζησιμόπουλο. Κασιδιάρης δεν υπήρχε στο πλάνο.

Το μεσημέρι της Κυριακής 17 Μάη, «σκάει» στο ναζιστοσάιτ άρθρο γραμμής με υπογραφή «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» (γραμμένο διά χειρός φίρερ, δηλαδή), υπό τον εύγλωττο τίτλο: «Αγώνας για την Ιδέα χωρίς “Δούναι και λαβείν“!». Η πρώτη κιόλας παράγραφος είναι φωτογραφική: «“Το πάρε δώσε”, δεν έχει θέση στην ψυχή ενός Ιδεολόγου, δεν καθορίζει ούτε την βούλησή του, ούτε τα έργα του, ούτε τις αποφάσεις του. Ομως, οι πολλοί και έτσι πάντα ήταν στον κόσμο, δεν ήταν ποτέ Ιδεολόγοι». Παρακάτω, κι άλλη φωτογραφία: «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ και ΚΑΘΑΡΣΗ η απαίτηση των καιρών για να γεννηθεί μια Νέα Φρουρά στις κρίσιμες ημέρες που έρχονται και κατά τις οποίες θα δοκιμαστεί σκληρά από κρίση οικονομική και κοινωνική η υπάρχουσα πολιτική κατάσταση. Πρέπει να κρατήσουμε άπαρτο το Κάστρο - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Συμπέρασμα: κάποιοι από την παλιά φρουρά θέλουν «πάρε-δώσε» (με τι αντικείμενο, άραγε;), γι’ αυτό και θα δημιουργηθεί νέα φρουρά, με επικεφαλής φυσικά τον φίρερ, που είναι ο μοναδικός φορέας της «Ιδέας».

Το αποκορύφωμα έρχεται τη Δευτέρα 18 Μάη, με εκτενέστατο άρθρο του ευρωβουλευτή και επί δεκαετίες στενού συνεργάτη του φίρερ, Αθανάσιου Κωνσταντίνου, που δανείστηκε για τίτλο ένα στίχο του Δάντη: «“Che fece per viltade il gran rifiuto“ (“Ποιος την μεγάλην άρνηση έκανε με δειλία“)».

Με παραληρηματικού τύπου αναφορές πότε στη «Θεία Κωμωδία» του μεγάλου Φλωρεντίνου, πότε στην «Αποκάλυψη» του Ιωάννη, πότε στους πάπες Κελεστίνο τον Ε’ και Βονιφάτιο τον Η’ και πότε στον Επίσκοπο της Εκκλησίας της Λαοδικείας, στηλιτεύεται εκείνος που «τη μεγάλη άρνηση έκανε με δειλία», εκείνος που «δεν είναι ούτε κρύος ούτε ζεστός, αλλά χλιαρός» («γι’ αυτό θα σε ξεράσω από το στόμα μου», λέει το σχετικό απόσπασμα της «Αποκάλυψης»), η «διαρκής, ατελείωτη περιφορά των “αδεσμεύτων“, των “χλιαρών“, οπίσω από μία ταλαντευομένη (και εν τέλει κενή) σημαία», οι οποίοι στο τέλος καταλήγουν «τροφή για σιχαμερά σκουλήκια». Ο Διόσκουρος του φίρερ, στηλιτεύει την «ελεεινή “παραφιλοσοφία“ που καλλιεργούν οι εαυτούληδες ζηλωτές της εξουσίας, εκπεφρασμένη στην κοινωνική καθημερινότητα με την θλιβερή τυπολογία του κόλακος υπαλλήλου “ότι πεις εσύ αφεντικό“». Μόνο ονοματεπώνυμο δεν έβαλε! Η δε σιωπή του Κασιδιάρη, που δε διέψευσε την εμπλοκή του ονόματός του, ήρθε να επιβεβαιώσει τα σχετικά δημοσιεύματα.

Το καλύτερο ο κολλητός του φίρερ το άφησε για το τέλος, «ερμηνεύοντας» τον Καβάφη (με πόνο ψυχής πρέπει να έκλεισε τα μάτια μπροστά στην ομοφυλοφιλία του σπουδαίου Αλεξανδρινού) και το γνωστό ποίημά του για το μεγάλο ναι και το μεγάλο όχι, τον τίτλο του οποίου ο Καβάφης δανείστηκε από τον Δάντη: «Che fece … il gran rifiuto». Οπως γράφει ο στενός φίλος του φίρερ, υπάρχουν οι αρνητές από δειλία (λέγε με Κασιδιάρη, Λαγό κτλ.), υπάρχουν και εκείνοι τους οποίους τιμά ο Καβάφης, «οι Μεγάλοι Αρνητές, οι άνθρωποι εκείνοι που έχουν το θάρρος και την δύναμη να ειπούν όχι στην τρέχουσα ηθική, στις κοινωνικές συμβάσεις, στις ξεπερασμένες μικροπολιτικές πρακτικές και σε ό,τι άλλο επιχειρεί να επιβάλλει στους ανθρώπους η καθεστωτική κοινωνία». Ο φίρερ Μιχαλολιάκος και όσοι εξακολουθούν να του μένουν πιστοί, δηλαδή.

Το νεοναζιστικό μόρφωμα βυθίζεται σε ολοένα και πιο βαθιά κρίση. Στη διαμάχη πρέπει να «παίζουν» και λεφτά (εξού και οι αναφορές των φιρερικών σε «δούναι και λαβείν»). Ετσι και τους βάλουν στην ίδια πτέρυγα στη φυλακή (όπως οφείλει να κάνει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που τους δικάζει), αναμένεται να εκτυλιχτούν σκηνές απείρου κάλλους.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια