Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπόθεση Εβρος: Η αλήθεια για την «κατάληψη» ελληνικού εδάφους από Τούρκους

Διαψεύδουν σε όλα τα μήκη τα στελέχη του Εβρου, τόσο οι αστυνομικοί, όσο και οι στρατιωτικοί ότι υπήρξε εισβολή και πολύ περισσότερο, κατάληψη ελληνικής γης στην
ευαίσθητη περιοχή του Εβρου από Τούρκους. Η παρουσίαση της Sun είναι εντελώς ψευδής, ενώ και η περιοχή που περιγράφει είναι... 100% ελληνική, λέει στο Open TV ο δημοσιογράφος του Evros-news.gr, Κώστας Πιτιακούδης και προσθέτει ότι όλη αυτή η τεράστια περιοχή που απεικονίζουν οι χάρτες της Sun είναι το κτήμα Μιχαηλίδη που καλλιεργείται από Ελληνες αγρότες.
Μάλιστα, ο Ελληνικός Στρατός είναι αυτός που βοηθά τους αγρότες πολλές φορές να περάσει μηχανήματα (σ.σ.: τρακτέρ, μπουλντόζες) στις όχθες του ποταμού, όταν φουσκώνουν τα νερά του Εβρου είτε αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα, γεγονός που καθιστά την «τριβή» με το χώρο καθημερινή και συνεχόμενη. Η περιοχή των 16 στρεμμάτων η οποία είναι «αμφιλεγόμενη» σύμφωνα με το ρεπορτάζ της σκανδαλοθηρικής βρετανικής εφημερίδας και στο οποίο «εισέβαλαν» οι Τούρκοι, βρίσκεται στην παλιά κοίτη του ποταμού, μια περιοχή που προσπαθούν να «γκριζάρουν» οι γείτονες.
Υστερα από την την ευθυγράμμιση του ποταμού το 1955 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, συνέχισε να ισχύει το σύνορο της παλιάς κοίτης του ποταμού. Η ένταση στην περιοχή ξεκίνησε στις 13 του Μάη, όταν πήγε το ελληνικό συνεργείο το τοπογραφικό και το μηχανικό του στρατού για να μελετήσει την περιοχή που αναμένεται να σηκωθεί ο φράχτης κι έγινε η μελέτη για την αποψίλωση του χώρου. Εκεί υπάρχει υψηλή βλάστηση και δρουν οι λαθρέμποροι που διακινούν και τους παράτυπους μετανάστες. Οι Τούρκοι βλέποντας μπουλντόζες έφεραν στρατοχωροφυλακή και αργότερα στρατό για να εμποδίσει την Ελλάδα να ανοίξει τον ορίζοντα, ισοπεδώνοντας την περιοχή από τα ψηλά δέντρα και την πυκνή βλάστηση.
Οι Τούρκοι «πάτησαν» στην συνοριογραμμή. Δεν μπήκαν μέσα στο ελληνικό έδαφος για να το καταλάβουν. «Δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο» έλεγε υψηλόβαθμος στρατιωτικός αναφορικά με το σενάριο «εισβολής». Σύμφωνα με τον Κώστα Πιτιακούδη, όταν υπήρξε αυτή η διχογνωμία, έγινε αυτό που γίνεται πολύ συχνά, με το να... μπαινοβγαίνουν οι Ελληνες και οι Τούρκοι ένα-δυο μέτρα εκατέρωθεν όταν κινούνται στην περιοχή.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια