Ρόδος: Προφυλακίστηκε 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 44χρονος που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς συνελήφθη 14 «φιξάκια» κοκαΐνης, πέντε ζυγαριές ακριβείς

και το χρηματικό ποσό των 19.500 ευρώ στην κατοχή του!

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του κατηγορουμένου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της κατοχής και χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Κιουρτζή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος ισχυρίστηκε πως είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών από το 2018 για αυτό και οι ποσότητες που εντοπίστηκαν στην κατοχή του, τις είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. Ο κατηγορούμενος ο οποίος είναι συνταξιούχος λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και διαθέτει ποσοστό αναπηρίας, λαμβάνει, όπως είπε, μηνιαίως το ποσό των 1.500 ευρώ μαζί με τα επιδόματα, ενώ τόσο τα δύο του παιδιά όσο και η σύζυγός του και που επίσης εργάζονται καταφέρνουν να εισφέρουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό σημαντικά ποσά. Από αυτά τα χρήματα είναι και το ποσό των 19.500 ευρώ που βρέθηκε στο σπίτι του, όπου διαμένει μαζί με την οικογένειά του.

Ο 44χρονος είπε πως η ασθένεια του ήταν αυτή που τον έκανε να ξεκινήσει και μάλιστα στην ηλικία των 42 του χρόνων τα ναρκωτικά και πλέον κάνει χρήση κυρίως κοκαΐνης αλλά και μερικές φορές ηρωίνης, κάνναβης ή και χαπιών.
Την κοκαΐνη που βρήκαν οι αστυνομικοί, είπε ότι την προμηθεύτηκε δύο ημέρες πριν συλληφθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, από άγνωστο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος επειδή θα έφευγε από το νησί μας, του έδωσε τα ναρκωτικά έναντι 50 ευρώ το γραμμάριο.

Όπως είπε στην ανακρίτρια Ρόδου, το θεώρησα καλή ευκαιρία, καθώς η τιμή ήταν καλή και οι συγκεκριμένες ποσότητες θα κάλυπταν τις ανάγκες του για ένα περίπου μήνα και έτσι δε θα αντιμετώπιζε το άγχος και τη δυσκολία να εξασφαλίσει την καθημερινή του δόση που τόσο είχε ανάγκη ως ουσιοεξαρτώμενος. Ο ίδιος επανέλαβε πως τη συγκεκριμένη ποσότητα την προμηθεύτηκε για αποκλειστικά δική του χρήση και ουδέποτε έχει διακινήσει ναρκωτικά, ούτε υπάρχει κάποιο έστω και αμυδρό στοιχείο που να κατατείνει στο αντίθετο συμπέρασμα.

Ο 44χρονος ζήτησε από την ανακρίτρια Ρόδου να του γίνει πραγματογνομωσύνη προκειμένου να επιβεβαιωθεί για ακόμα μία φορά η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 44χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με τις οποίες ο 44χρονος φέρεται να διακινούσε κοκαΐνη σε τοξικομανείς της περιοχής μας.
Έτσι στις 20 Μαΐου 2020, πρωινές ώρες, οι αστυνομικοί σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν εντόπισαν τον 44χρονο έξω από το σπίτι του στην πόλη της Ρόδου και σε σωματικό έλεγχο που του έκαναν βρήκαν επάνω του χρηματικό ποσό των 2.930 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα και εντός του σπιτιού όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν δύο συσκευασίες με 65,5 γραμμάρια και 6 γραμμάρια  κοκαΐνης αντίστοιχα, δύο συσκευασίες με 0,4 γραμμάρια η καθεμία και δύο με 0,2 γραμμάρια η καθεμία, της ίδιας ουσίας, καθώς και επτά πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη μικτού βάρους 0,7 γραμμαρίων, ποσότητα καθαρής κοκαΐνης βάρους 0,1 γραμμαρίων και μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1,2 γραμμαρίων.

Επίσης εντοπίστηκαν πέντε ζυγαριές ακριβείας καθώς και το χρηματικό ποσό των 16.570 ευρώ.
Επίσης, κατασχέθηκε μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Ο 44χρονος μετά τη σύλληψή του προσήχθη, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Κιουρτζή, ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

πηγή: rodiaki.gr