Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξιχνιάστηκαν κλοπές στην Κόρινθο - 30.000 η λεία των δραστών


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών , στην Κόρινθο Κορινθίας.
 

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 37, 19 και 17 ετών, αντίστοιχα, από τους οποίους ο 37χρονος και ο 19χρονος, συνελήφθησαν χθες (21.5.2020) στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου και με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ασπρόπυργου Αττικής, μετά από Εντάλματα Συλλήψεως του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες, μαζί με τους άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 3.12.2019 έως και την 20.3.2020, συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε οικίες.
 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, στην Κόρινθο Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά:

 δέκα (10) κλοπές σε οικίες, όπου αφαίρεσαν συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, λίρες, κυνηγετικό όπλο κ.ά.,

 τρεις (3) απόπειρες κλοπών σε οικίες και

 μία (1) κλοπή πινακίδας κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
 

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, λίρες, κυνηγετικό όπλο, κ.ά., η συνολική αξία των οποίων, ξεπερνά τις -30.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου , ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια