Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μόσιαλος: Εάν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα θα είχαν πεθάνει 12.000 με 15.000 στην Ελλάδα


"Εάν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα των προηγούμενων εβδομάδων στην Ελλάδα, θα είχαν χαθεί 12.000-15.000 άνθρωποι" επισήμανε στο Πρώτο Θέμα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

στους διεθνείς οργανισμούς Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος, μάλιστα, χαρακτηρίζει ως απόφαση υψηλού ρίσκου μεν, αναγκαία δε, τη φάση αποκλιμάκωσης των μέτρων στην οποία βρίσκεται (και) η Ελλάδα από την περασμένη Δευτέρα.


«Δεν μπορούμε να βγούμε από το lockdown χωρίς να πάρουμε ρίσκο. Μέχρι να βρεθεί όμως το εμβόλιο ή η θεραπεία για τον κορoνοϊό πρέπει να κάνουμε προσεκτικά βήματα» επισήμανε και υποστήριξε ότι όσοι επιδιώκουν την ανοσία της αγέλης άμεσα ή έμμεσα παίρνουν ρίσκο.

«Για να αναπτύξουν ανοσία τα 2/3 του πληθυσμού πρέπει να εκτεθούν στη νόσο πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα. Ας υποθέσουμε ότι η θνησιμότητα κυμαίνεται μεταξύ 0,2%-0,25% και πως αυτοί που εκτίθενται είναι οι νεότεροι και δεν έχουν προβλήματα υγείας. Στην περίπτωση αυτή ο αριθμός των θανάτων θα ήταν μεταξύ 12.000 και 15.000. Δηλαδή 12.000-15.000 συμπολίτες μας θα πέθαιναν - και αυτό δεν θα μπορούσε να το αντέξει η ελληνική κοινωνία» σημείωσε.

«Μέχρι να βρεθεί το φάρμακο ή το εμβόλιο πρέπει να κινούμαστε με προσεκτικά βήματα και να αποφύγουμε τα λάθη. Αυτή την περίοδο γίνονται 6 προσπάθειες για εμβόλια - στην Ευρώπη, στην Κίνα και στην Αμερική. Θα ξέρουμε όμως μέσα στον Ιούλιο τα πρώτα αποτελέσματα», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Το ζήτημα του εμβολίου όμως είναι πέρα από θέμα ανακάλυψης και ζήτημα διαθεσιμότητας. Γι’ αυτό και κατέθεσα την πρόταση να χειριστούμε τις πατέντες ως δημόσια αγαθά, την οποία στήριξε ο πρωθυπουργός, επίσης πρότεινε μετά ο Μπιλ Γκέιτς, ενώ πρόσφατα συμφώνησε και ο πρόεδρος της Γερμανίας. Ελπίζουμε δε πως θα υιοθετηθεί από πολλές χώρες του κόσμου».

πηγή: enikos.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια