Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ιδού η απόφαση για την ανάθεση φύλαξης των Υποθηκοφυλακείων σε εταιρία security – Το κόστος και η διάρκεια


Ποσό 11.284,00€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., είναι το κόστος της φύλαξης για 1 μήνα από άνδρες γνωστής εταιρίας Security 14 υποθηκοφυλακείων της χώρας , έμμισθων και
άμισθων, από την ερχόμενη Τρίτη 28 Απριλίου, οπότε και θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία τους. Στόχος βέβαια είναι να ρυθμίζεται ο συνωστισμός (που θα είναι ευλόγως μεγάλος) και να μπαίνουν στο χώρο μόνο τόσα άτομα όσα επιτρέπουν οι κανόνες δημόσιας υγείας και αποφυγής διάδοσης του ιού.
Η συγκεκριμένη κίνηση είναι η απάντηση( ή μια από τις δράσεις που ανέλαβε) του Υπουργείου Δικαιοσύνης μετά από σχετικά αιτήματα των υπαλλήλων των υποθηκοφυλακείων όσο και τις ανακοινώσεις των δικηγόρων. Οι εταιρία που πήρε το έργο (υπήρξαν, όπως φαίνεται από το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια δυο προσφορές) θα διαθέτει ένα (1) φύλακα τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 09:00 έως 14:00.
Εγινε δε με απευθείας ανάθεση όπως δίδει τη δυνατότητα σχετική διάταξη της ΠΝΠ 14-3-20.
Αφορά τη φύλαξη «άμισθων υποθηκοφυλακείων Νίκαιας, Μαραθώνα, Κορωπίου, Σπάτων, Π. Φαλήρου, Αμαρουσίου, Λάρισας, Κομοτηνής, Βασιλικών Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, καθώς και των έμμισθων υποθηκοφυλακείων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης προς αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορωνοϊού COVID 19, για χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα, αρχομένου από 27-4-2020».
Αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο:
«Έχοντας υπόψιν:
Α. Το άρθρο 26ο της από 14-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με αριθμό ΦΕΚ 64 «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID19» σύμφωνα με το οποίο μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι: «…. Οποιαδήποτε αναθέτουσα αρχή δύναται κατά παρέκκλιση κάθε σχετικής διάταξης της κείμενης νομοθεσίας να προβαίνει στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για τη παροχή υπηρεσιών καθαριότητας απολύμανσης και φύλαξης των κτιρίων που υπάγονται στην αρμοδιότητά της, η χρονική διάρκεια δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες».
Β. Τη με αρ. πρωτ. 15171/13-03-2020 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης «Διορισμός Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Δικαιοσύνης» (Υ.Ο.Δ.Δ. 188).
Γ. Το με αρ. πρωτ. 204/15-4-2020 έγγραφο της Ένωσης Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος για την ανάγκη παροχής υπηρεσιών ασφάλειας κατά το ωράριο λειτουργίας των άμισθων υποθηκοφυλακείων Νίκαιας, Μαραθώνα, Κορωπίου, Σπάτων, Π. Φαλήρου, Αμαρουσίου, Λάρισας, Κομοτηνής, Βασιλικων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς.
Δ. Το από 21-4-2020 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη σχετική πρόβλεψη παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και για τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
….Εγκρίνουμε, με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία με την επωνυμία «KOLOSSOS SECURITY GROUP ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ», την επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των άμισθων υποθηκοφυλακείων Νίκαιας, Μαραθώνα, Κορωπίου, Σπάτων, Π. Φαλήρου, Αμαρουσίου, Λάρισας, Κομοτηνής, Βασιλικών Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, καθώς και των έμμισθων υποθηκοφυλακείων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης προς αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορωνοϊού COVID 19, για χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα, αρχομένου από 27-4-2020.
Ειδικότερα, η ανωτέρω εταιρεία αναλαμβάνει την επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των ως άνω υποθηκοφυλακείων με ένα (1) φύλακα σε καθένα από αυτά τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 09:00 έως 14:00.
Η δαπάνη για την εκτέλεση της προαναφερόμενης υπηρεσίας ανέρχεται στο συνολικό ποσό των έντεκα χιλιάδων διακοσίων ογδόντα τεσσάρων ευρώ (11.284,00€), συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., και θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού στον Ειδικό Φορέα 10172060000000 – Α.Λ.Ε. 2420989001 του οικονομικού έτους 2020….».
  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια