Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τσιόδρας: «Ο κορονοϊός στην Ελλάδα σβήνει» – Τι είναι ο δείκτης R0

Αισιόδοξα μηνύματα έστειλε ο Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ενώ έκανε και αναφορά στον δείκτη R0.


Ο συγκεκριμένος δείκτης. όπως εξήγησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, δείχνει τον ρυθμό που μπορεί να μεταδοθεί ο ιός στον πληθυσμό, βάσει του αριθμού των κρουσμάτων και αυτό γιατί «αποτυπώνει» το πόσοι μπορεί να κολλήσουν από έναν φορέα του ιού. Δείκτης R2 σημαίνει ότι κάθε φορέας μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε άλλα 2 άτομα.
«Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται η σταδιακή μείωση κρουσμάτων που νοσηλεύονται και των σοβαρών που καταγράφονται. Ο περίφημος δείκτης R0 φαίνεται πως μειώνεται στην Ελλάδα» ανέφερε.
Και πρόσθεσε: «Εμείς δεν είδαμε απότομη κορύφωση, το σύστημα υγείας πιέστηκε λιγότερο χάρη στις προσπάθειες όλων μας. Πλέον στη χώρα μας το R0 είναι κάτω από 1. Αυτό σημαίνει ότι η νόσος σβήνει και τελικά εξαφανίζεται».
Ο κ. Τσιόδρας κατέληξε «Ελπίζουμε στη διατήρηση αυτών των μεγεθών. Αυτό θα μας επιτρέψει να δούμε με προσοχή ένα πλάνο για το άμεσο μέλλον, έναν συστηματικό σχεδιασμό για την επόμενη φάση».

πηγή: tempo24.news


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια