Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέτρος Ζερβάκης στο Λατώ fm: «Φέτος το Πάσχα σώζουμε τις ζωές μας όχι τηρώντας τον Κ.Ο.Κ. αλλά μένοντας σπίτι

Για τους αυξημένους ελέγχους που θα υπάρχουν από τις Αρχές τις ημέρες του Πάσχα και την ανάγκη να παραμείνουμε όλοι στο σπίτι αυτή την περίοδο, μίλησε στην εκπομπή

«Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Διοικητής της Τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρος Ζερβάκης.


Όπως τόνισε «φέτος ζητάμε από τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι να εορτάσουν το Πάσχα με τις οικογένειές τους, μακριά από συγγενείς και φιλικά πρόσωπα και να αποφύγουν κάθε μετακίνηση».

Η δύναμη της Τροχαίας θα είναι αυτή την περίοδο αυξημένη και τα μέτρα θα ενταθούν όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα, θα πραγματοποιούμε ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου σε κομβικά σημεία εισόδου-εξόδου σε όλη την περιφέρεια του Δήμου.

Επίσης, σημείωσε πως «κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη του κόσμου αυτές τις μέρες να πάει στην εκκλησία, θα πρέπει ωστόσο να αναλογιστούμε ότι ο κίνδυνος από τις επαφές και τις συναθροίσεις είναι μεγάλος. Ζητάμε από τον κόσμο να προσευχηθεί από τα σπίτια του και από τους Ιερείς να μην παροτρύνουν τον κόσμο να συγκεντρωθούν στους Ναούς. Δεν πιστεύουμε περισσότερο από κάποιον άλλο εάν πάμε στην εκκλησία, αγνοώντας τις οδηγίες των επιστημόνων. Δεν θέλουμε να έρθουμε στη δύσκολη θέση να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πιστούς τέτοιες μέρες, εάν η κατάσταση όμως το επιβάλλει θα το κάνουμε. Δεν θέλουμε να παρατηρηθούν φαινόμενα όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο συνωστισμό που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα π.χ. στον παραλιακό του Αγίου Νικολάου, ο κ. Ζερβάκης τόνισε ότι «η σωματική άσκηση πρέπει να γίνεται εντός των τειχών της πόλης, κοντά στο σπίτι του καθενός. Ως υπηρεσία έχω εισηγηθεί στο Δήμαρχο να εξετάσει το ενδεχόμενο εάν παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση σε κάποιους δρόμους ή παραλίες εντός και εκτός πόλεως, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλείσουν κάποια από αυτά, όπως έχει γίνει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και εάν αυτή ξεφύγει, θεωρώ ότι το μέτρο είναι αναγκαίο».

«Είναι πολύ άχαρος ο ρόλος μας αυτές τις ημέρες. Να στείλω και το μήνυμα της Υπηρεσίας, που φέτος το Πάσχα είναι ότι ‘σώζουμε τις ζωές μας όχι τηρώντας τον Κ.Ο.Κ. αλλά μένοντας στο σπίτι'».

Ακούστε εδώ τη συζήτηση:






πηγή: latofm.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια