Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απάτες εν μέσω κορωνοϊού από το facebook – Στόχος ακόμη και κλειστά καταστήματα

Ένα από τα πιο γνωστά και παλιότερα μεζεδοπωλεία της περιοχής του Ζωγράφου έβαλε στο στόχαστρο του ένας 37χρονος απατεώνας αλλά δεν είχε υπολογίσει την καλή… μνήμη και την
εξυπνάδα του ιδιοκτήτη.
Όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα του Πάσχα όταν ο 37χρονος έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο προφίλ του ιδιοκτήτη στο Facebook λέγοντας του ότι «είχε επισκεφτεί το κατάστημα του τον περασμένο Φεβρουάριο με μια μεγάλη παρέα και διαπίστωσε, μέσω της τράπεζας του, ότι είχε γίνει διπλή χρέωση του λογαριασμού στην κάρτα του».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «διπλό» ποσό ήταν περίπου 250 ευρώ. Ο 59χρονος ιδιοκτήτης, χωρίς να μπορεί να αποδείξει το αντίθετο εκείνη την στιγμή, υποστήριξε ότι ενδεχομένως να έγινε κάποιο λάθος από το προσωπικό του καταστήματος και ήταν έτοιμος να επανορθώσει το λάθος του. Οι δυο άντρες μάλιστα έδωσαν ραντεβού την επόμενη μέρα για να διευθετηθεί η οικονομική διαφορά.
Όμως λίγη ώρα αργότερα ο 59χρονος ιδιοκτήτης θυμήθηκε ότι πριν από λίγο καιρό είχε ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό με τον συγκεκριμένο «πελάτη» και μάλιστα του είχε επιστρέψει το χρηματικό ποσό που υποτίθεται ότι είχε γίνει «λάθος». Αυτή τη φορά όμως ήταν υποψιασμένος και όπως λέει και μια λαϊκή ρήση «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση». Επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου και εξήγησε στους αστυνομικούς τι είχε συμβεί. Τότε εκείνοι προσημείωσαν ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και «συνόδευσαν» στο ραντεβού τον ιδιοκτήτη του μεζεδοπωλείου.
Όταν ο «ριγμένος» πελάτης πήρε στα χέρια του τα χρήματα, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο τμήμα. Εκεί ο 37χρονος φέρεται να παραδέχτηκε την πράξη του ενώ οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να μην ήταν η μοναδική φορά που προσπάθησε να εξαπατήσει κάποιον ιδιοκτήτη επιχείρησης.
Σε βάρος του 37χρονου «ριγμένου» πελάτη σχηματίστηκε δικογραφία ενώ φαίνεται ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που προσπαθούσε να εξαπατήσει κάποιον ανυποψίαστο. Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση δέκα ετών φυλάκισης για «άπατη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή»




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια