Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φεμινιστική παρέμβαση στις εφημερίδες Espresso και Δημοκρατία

Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Οι εφημερίδες Espresso και Δημοκρατία που ανήκουν στον ίδιο όμιλο μιντιακής αηδίας, σεξισμού και ρατσισμού, την Πέμπτη 23 Απρίλη κυκλοφόρησαν με
δύο εμετικά πρωτοσέλιδα που στοχοποιούσαν χυδαία τις προσφύγισσες στο Κρανίδι για ενδεχόμενη μετάδοση του ιού στους «Έλληνες λεβέντες» που τις εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά. Για τους πελάτες κιχ. Γιατί αυτοί είναι οι στυλοβάτες του τοξικού τρίπτυχου της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας. Καμία ανησυχία για την υγεία των γυναικών, καμία διερώτηση αν μπορεί να έχουν παγιδευτεί σε κυκλώματα τράφικινγκ. Μόνο ξερό κυνήγι μαγισσών.
Με αντίστοιχο τρόπο η εφημερίδα Espresso στο ίδιο πρωτοσέλιδο παρουσίαζε έναν Έλληνα νταβατζή και βασανιστή που αιχμαλώτισε Γερμανίδα επισκέπτρια ως «Δον Ζουάν» και την επιζώσα τράφικινγκ ως «σκλάβα του σεξ», παραπλανώντας και συσκοτίζοντας ένα έγκλημα έμφυλης κυριαρχίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μίντια αντιστρέφουν τους ρόλους, ενοχοποιώντας τα θύματα και εξιλεώνοντας τους κακοποιητές, για να τους κρατήσουν προστατευμένους από κάθε κοινωνική και ποινική ευθύνη. Το έκαναν το 2012 με τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, το κάνουν σε κάθε βιασμό και γυναικοκτονία.
Αλλά εμείς κάθε φορά θυμώνουμε παραπάνω. Γι’ αυτό σήμερα κάναμε παρέμβαση πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα έξω από τα γραφεία του ομίλου στο Παγκράτι. Και θέλουμε να πούμε στο σεκιουριτά που έτρεξε σαν φρουρός των συμφερόντων του αφεντικού του να βγάλει φωτογραφίες τα αμάξια μας, ότι αυτή τη φορά ήμασταν 10, με μάσκες, γάντια και φούξια μαντήλια – όπως δηλαδή ορίζει ο νόμος –και ότι αυτός παρανομούσε.
Την επόμενη φορά, όμως, θα είμαστε περισσότερες. Όσοι ονειρεύονται την περιστολή των πολιτικών ελευθεριών και τη μετατροπή της πραγματικότητας σε μια συνθήκη υπακοής και βουβής κατανάλωσης του μισογυνισμού και του ρατσισμού, ας το ξεχάσουν.
Έχουμε πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς με τα καθάρματα αυτού του κόσμου και δε μπαίνουν σε αναστολή. Τους λύνουμε κάθε μέρα με φεμινιστικούς αγώνες, για εμάς, για τις αδερφές μας. Είμαστε δίπλα τόσο σε αυτές που είναι σεξεργάτριες και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, όσο και σε αυτές που έχουν εξαναγκαστεί σε επιβιωτικό σεξ ή είναι επιζώσες τράφικινγκ και παλεύουν για τον απεγκλωβισμό τους. Να μη τις ξαναπιάσετε στο στόμα σας.
Κανένα νέο κυνήγι μαγισσών.Αυτή την φορά σας ψάχνουμε εμείς.
Σε σεξουαλική εκμετάλλευση/ διαπόμπευση/ ρατσισμό Καμία Ανοχή!
Φεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια