Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αστυνομία σε παράκρουση - Απάντηση του bloko.gr στον αξιωματικό που μας εγκαλεί και σε άγονους συνδικαλιστές


Παρατηρούμε μέσα από τις σελίδες του bloko.gr τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση της ΠΝΠ για το υγειονομικό επίδομα, αλλά και το χθεσινό ρεπορτάζ μας
αναφορικά με τις κυβερνητικές προθέσεις για την ρευστοποίηση της ευγνωμοσύνης για το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας.

Πρώτον, επειδή συνέπεσε το ρεπορτάζ με την πρωταπριλιά, διαβεβαιώνουμε ότι ουδέποτε δεν θα "παίζαμε" κατ' αυτό τον τρόπο με τα άγχη και τις αγωνίες του αστυνομικού- πυροσβεστικού προσωπικού. Άλλωστε η εποχή που διανύουμε δεν προσφέρεται για κανενός είδους αστεϊσμό, πόσο μάλλον για τέτοιου αισχρού είδους.

Με την ευκαιρία ωστόσο διαπιστώσαμε με έκπληξη τις ποικίλες όσες αναφορές και αντιδράσεις από τμήμα αστυνομικών με χλευαστικά, απαξιωτικά και με περρισή εμπάθεια σχόλια. Και ρωτάμε λοιπόν όλους εσάς που έχετε την αμφισβήτηση και την κακεντρέχεια στη φαρέτρα σας.

Τί προέχει αυτές τις ώρες; Η στήριξη του υγειονομικού συστήματος που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με κατάρρευση, ή ο υποστηρικτός- εφαρμοστικός μηχανισμός των μέτρων. Αναμφίβολα η δουλειά που γίνεται είναι και σημαντική και πολύτιμη. Είναι όμως η ώρα τώρα για την επιδοκιμασία του;

Ανατρέξτε λίγο γύρω σας στην κοινωνία. Στον διπλανό σας, στον φίλο σας, που δεν έχει το προνόμιο της εισόδου στο λογαριασμό του, του μηνιαίου μισθού, καθώς η υγειονομική κρίση τον έφερε σπίτι και σε προσωπική εργασιακή απραξία. Πείτε του λοιπόν ν' αντέξει όσο και όπως μπορεί, ενώ εσείς θα λάβετε τώρα και όχι σε μεταγενέστερο χρόνο, ότι η αλήθεια είναι πραγματικά σας αξίζει.

Φτάνετε στο σημείο να λοιδωρήσετε το μήνυμα Χρυσοχοΐδη, ο οποίος με αυτό τον τρόπο εξέφρασε την ευαρέσκεια και την πίστη του στην αφοσίωση σας, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που η πατρίδα κλυδωνίζεται κι εσείς αποτελείτε ένα από τα βασικά στηρίγματα σας.

Σε ότι αφορά στην πρόσφατα ενσκήψασα συνδικαλιστική κρίση, η ανακοίνωση της ΠΟΑΞΙΑ τα λέει όλα. Ποιος ή ποιοι μιλάνε; "Συνδικαλιστές" (γραφή της ΠΟΑΞΙΑ) με μηδενική συμμετοχή στα αστυνομικά δρώμενα, αλλά με συχνή πυκνή παρουσίαση στις τηλεοπτικές οθόνες ως σκοπό κι αυτοσκοπό ευημερούσας επιβίωσης σε μία υπαρξιακή φενάκη;  Κι απέναντι σε ποιον; Σ' ένα συνδικαλιστή που ουδέποτε συνάρτησε το καθήκον με τη δυνατότητα απαλλαγής από αυτό; 

Καταλήγουμε. Υπάρχει σημαντικός αριθμός συνδικαλιστών, αλλά πραγματικών, που αγωνιούν, ρωτούν, πιέζουν κι έγιναν αποδέκτες διαβεβαιώσεων για οικονομική επιβράβευση του έργου των αστυνομικών τόσο στην προσφυγική, όσο και για την υγειονομική κρίση. Μην γίνεστε προπέτες κι επαίτες. Ότι δικαιούστε θα το πάρετε. Σκεφτείτε όμως και τον συνάνθρωπο, γιατί κάπως έτσι διεγείρεται κάποια στιγμή ο κοινωνικός αυτοματισμός, ως συνακόλουθο του στιγματισμού.

ΥΓ: Κάτω τα χέρια από την πολιτική προστασία. Ειδικά αυτές τις κρίσιμες ημέρες. Αργότερα, θα έχετε χρόνο να λύσετε τις όποιες διαφορές έχετε ή εμμονές. 



του Γιώργου Καραϊβάζ



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
κύριε Γιώργο .... ωραίες οι απόψεις σας αλλά κρατήστε τις αυτές τις ώρες για τον εαυτό σας και αυτούς για τους οποίους πρέπει να είστε αρεστός..... εγώ είμαι κάποιος χαμηλόβαθμος που σας έχω δει άπειρες φόρες κάπου μεταξύ 10 & 11 ορόφου, που σας έχω πει άπειρες φόρες καλημέρα (χωρίς τις περισσότερες φόρες να λάβω απάντηση), και που για περισσότερα από 25 χρόνια έχω όπως οι περισσότεροι έχουμε δώσει τα πάντα για αυτό που μας έχει εμπιστευτεί η πατρίδα μας με τις περισσότερες φορές προσωπικό κόστος. Αυτό λοιπόν που θέλουμε όλοι μας είναι μια πραγματική αναγνώριση δίνοντας μας αυτονόητα ( σωστά οχήματα , σωστά υλικά με επάρκεια, σωστή συμπεριφορά και προστασία από όλους κτλ) και όχι ένα πρόχειρο ειρωνικό και ατυχές SMS που θα μπορούσε να προσβάλει αισθητικά ακόμη και παιδιά του δημοτικού ..... (ΣΑΣ. ΣΑΣ)