Αντρας των ΜΑΤ με κορονοϊό από το Σωτηρία: Νόμιζα ότι παθαίνω έμφραγμα

Ο 52χρονος Σ.Μ. είναι ένας από τους «παλιούς» αστυνομικούς των ΜΑΤ. Δεν καπνίζει, δεν κάνει καταχρήσεις, δεν είχε ποτέ στο παρελθόν κάποιο πρόβλημα υγείας και δεν είχε νοσηλευτεί ποτέ
σε νοσοκομείο. Το Σάββατο, 21 Μαρτίου, πήγε κανονικά στην υπηρεσία του. Την επόμενη ημέρα, καθώς βρισκόταν στο σπίτι του και πήγε να κάτσει στον καναπέ ένιωσε κρυάδες και ρίγη. Έβαλε θερμόμετρο και είδε ότι έχει 37,8 πυρετό, που δεν υποχώρησε μέχρι το τέλος της ημέρας. Το μυαλό του πήγε αμέσως στον κορονοϊό. Διατήρησε την ψυχραιμία του, ενημέρωσε την υπηρεσία του και συνέχισε να παραμένει στο σπίτι. 
Τη Δευτέρα, εκτός από τον πυρετό, άρχισε να νιώθει ένα κάψιμο στη μύτη και ένα τσούξιμο στο λαιμό, ενώ παράλληλα είχε και λίγο βήχα. Ο πυρετός του δεν ξεπερνούσε το 37,8 αλλά παράλληλα δεν έδειχνε να υποχωρεί. Τότε ήταν που αποφάσισε να τηλεφωνήσει στον ΕΟΔΥ. «Με ρώτησαν εάν παίρνω αντιπυρετικά. Τους απάντησα καταφατικά. Μου είπαν να κάτσω σπίτι και να παρακολουθώ την κατάστασή μου. Την Τρίτη το μεσημέρι ανέβασα απότομα πυρετό. Έφτασε το 38,7. Άρχισα να παίρνω εντατικά αντιπυρετικά κάθε τρεις ώρες αλλά ο πυρετός δεν έπεφτε», περιγράφει στο ethnos.gr. Τότε ήταν που ξεκίνησαν για εκείνον τα δύσκολα. Άρχισε να πονάει στο στήθος. Την Τετάρτη ο πόνος εντάθηκε και επεκτάθηκε και στην πλάτη. Οι πόνοι συνεχίστηκαν μέχρι το Σάββατο, το ίδιο και ο πυρετός που δεν υποχωρούσε, παρά μόνο για λίγες ώρες το πρωί.
«Οι πρώτες πέντε ημέρες ήταν οι πιο δύσκολες. Οι πόνοι ήταν τόσο δυνατοί που δεν ήξερα εάν είναι συμπτώματα του ιού ή εάν παθαίνω έμφραγμα. Είναι αλλιώς να διαβάζεις για τον ιό και τα συμπτώματα και αλλιώς να το ζεις. Η διαφορά είναι τεράστια», προσθέτει ο 52χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ.
Το Σάββατο, και ενώ η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί, τηλεφώνησε ξανά στον ΕΟΔΥ. Στάθηκε αδύνατο, όμως, να βγάλει γραμμή. Έτσι, αποφάσισε να πάει σε ένα ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο για να κάνει το τεστ. Τα αποτελέσματα θα τα μάθαινε την Τρίτη. Οι πόνοι, όμως, δεν σταματούσαν. Το πρωί της Κυριακής ξανακάλεσε στον ΕΟΔΥ και οι γιατροί αυτή τη φορά του απάντησαν. Τους είπε για τα συμπτώματά του και τότε αμέσως τον παρέπεμψαν στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Εκεί τον είδε παθολόγος και στη συνέχεια τον εισήγαγαν σε θάλαμο νοσηλείας. Μέχρι το βράδυ τα αποτελέσματα του τεστ που του έκαναν στο Γ. Γεννηματάς είχαν βγει από το ΠΑΣΤΕΡ. Ήταν και επίσημα φορέας. Ξημερώματα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Σωτηρία και εισήχθη στην 5η Πνευμονολογική Κλινική, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.


 Αλέξανδρος Καλαφάτης