Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατέθεσε ο πολίτης που ξυλοκοπήθηκε από τον αστυνομικό

Στις εσωτερικές υποθέσεις βρέθηκε και κατέθεσε χθες σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr ο πολίτης που ξυλοκοπήθηκε από τον αστυνομικό του
επισήμων.

Όπως σημειώνεται, φέρεται ν' απέδωσε στην κακιά στιγμή το όλο περιστατικό, το οποίο σε επίπεδο φραστικού διαπληκτισμού κράτησε σχεδόν ένα δεκάλεπτο με εκατέρωθεν λεκτικές εντάσεις και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να κινηθεί νομικά εναντίον του αστυνομικού.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να καταθέσει, μετά από την πρώτη προφορική εξέταση του και ο αστυνομικός, καθώς επίσης συνάδελφοι του, αλλά και άλλοι πολίτες που ήταν παρόντες, για να διευκρινιστούν οι συνθήκες και τα αίτια. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στην έρευνα που επιβλέπεται από τον επικεφαλής των αδιάφθορων εισαγγελέα, δεν προκύπτουν ποινικού χαρακτήρα ευθύνες - όπως γράψαμε χθες- σαφέστατα όμως πειθαρχικές.

Κατά τα φαινόμενα ο αστυνομικός παραβίασε το φωτεινό σηματοδότη κλείνοντας τον πολίτη κι ακολούθησε η αχαρακτήριστη ένταση με πρωταγωνιστή το στέλεχος του επισήμων. Ο πολίτης, θύμα της κακοποίησης, είπε ότι ο αστυνομικός δεν τον χτύπησε, αλλά τον άφησε κάτω στο οδόστρωμα μετά τη λαβή που τον έριξε κάτω.

Σε ότι αφορά στην πιθανότητα να ήταν ο αστυνομικός σε υπηρεσία συνοδείας κρατικού αυτοκινήτου, ο πολίτης, φέρεται πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να είπε ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κάτι σχετικό, χωρίς πάντως και να το αποκλείσει.



του Γιώργου Καραϊβάζ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια