Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Δεληγιώργης: Δευτεροβάθμιο όργανο των Αστυνομικών ή διευρυμένη Ένωση ....;

Κείμενο τού Γιώργου Δεληγιώργη: Τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο των Αστυνομικών λειτούργησε και λειτουργεί ως μια διευρυμένη Ένωση ...., με τη φιλική
συμμετοχή  κάποιων μεμονωμένων συνδικαλιστών, αλλά και κάποιων Ενώσεων της υπόλοιπης Ελλάδος, οι οποίες παίζουν το ρόλο του κομπάρσου.

Πως διατηρείται όμως η κατάσταση αυτή;

Την κατάσταση αυτή διατηρούν ορισμένοι εξ Αθηνών ορμόμενοι, χρησιμοποιώντας τους επίδοξους συνδικαλιστές που προέρχονται από διάφορες ενώσεις της υπόλοιπης χώρας εκμεταλλευόμενοι τις προσωπικές φιλοδοξίες τους.

 Στην ουσία όμως, τα θέλω των τελευταίων, όχι μόνο δεν ικανοποιούνται, αλλά οι ίδιοι εγκλωβίζονται σε ένα σύστημα φθοράς και αφθαρσίας που τους απομυζεί σιγά σιγά και στο τέλος τους εξαφανίζει από το συνδικαλιστικό Κίνημα.

Τα αποτελέσματα για τον ένστολο συνδικαλισμό και τον Έλληνα Αστυνομικό είναι ολέθρια.

Μέρα με τη μέρα οι ελπίδες του για πραγματική επίλυση των οικονομικών και εργασιακών προβλημάτων εξανεμίζονται. Εξανεμίζονται γιατί όχι απλά οι μέτριοι, αλλά αντιθέτως οι εντελώς ανίκανοι ή ακόμα και ανώριμοι συνδικαλιστικά έχουν αναλάβει θέσεις που δεν αξίζουν.

Το ίδιο έργο το είδαμε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Το φιάσκο του μισθολογίου που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ήττα του Κινήματος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Και ενώ περίμενε κανείς ότι μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, οι υποσχέσεις της νέας θα πραγματοποιηθούν και θα επανέλθουμε πίσω στους μισθούς του 2012, αντιθέτως οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές “προσπαθούν” και καλά ακόμα να κερδίσουν δικαστικά τα χρήματά μας, αλλά δεν θέλουν με τίποτα να παλέψουν ουσιαστικά για τον συνάδελφο. Ακόμα και τώρα μετά από την τόση στήριξη που έχει το Σώμα μας από τη κοινωνία, αλλά και την πολιτεία, δεν τολμάνε να ζητήσουν για τους συναδέλφους τους το επίδομα που θα δοθεί σε όλους που ασχολούνται με τα μέτρα, πλην των Αστυνομικών!

Μάλιστα το σύστημα του διαχωρισμού αυτών σε μάχιμους και άλλους-υπονοώντας  τη λέξη “τεμπέληδες” ξεπήδησε, όπως έτσι έχουν μάθει να διαχωρίζουν τον συνδικαλισμό σε δικούς τους και άλλους, δίνοντας τη κατάλληλη δικαιολογία στην πολιτεία να μη βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη...

Δεν τολμάμε να μιλήσουμε και να αναλύσουμε άλλα ζητήματα που αφορούν την ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή, τα πάρεργα, το πάγωμα των προσλήψεων με Πανελλήνιες εξετάσεις και τον εγκλωβισμό αυτών που προέρχονται από αυτές στην Αττική για δεκαετίες.

Το φιάσκο των εκλογών.

Η τελευταία ακύρωση των παράνομων εκλογών του Δευτεροβάθμιου οργάνου του ένστολου συνδικαλισμού είναι μια απόδειξη πως χειρίζονται τα πράγματα οι ηγήτορες  αυτοί, σε όλους τους τομείς, ακόμη και στις διεκδικήσεις.
Άρα, είναι πασιφανές πλέον ότι κανείς δεν τους τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια, παρά μόνο διαχρονικά έχασαν τα πάντα (όσον αφορά τις διεκδικήσεις μας), διότι αδυνατούσαν να τα κερδίσουν.
Είναι πολύ δύσκολο να σπάσει αυτή η αλυσίδα που κρατάει δέσμιο το συνδικαλιστικό κίνημα της αστυνομίας, καθώς και τον Έλληνα Αστυνομικό όσο αφορά την εξέλιξη του στο εργασιακό, αλλά και κοινωνικό “status”, εκτός βέβαια αν ο ένας μετά τον άλλο οι κρίκοι σπάσουν και απαγκιστρωθούν, αντιλαμβανόμενοι αυτό που έχει διαμορφωθεί εις βάρος όλων.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια