Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Ανακριτικός Υπάλληλος και η αξία του στο Αστυνομικό έργο - Του Θέμη Καλαμάτα

 Τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφάλειας παρουσιάζουν μεγάλη έλλειψη. Σαφώς παρουσιάστηκαν μεγάλες ανάγκες τα τελευταία 20 χρόνια και δημιουργήθηκαν Υπηρεσίες αλλα και

Γραφεία που έπρεπε να επανδρωθουν με προσωπικό.

Αναφέρω χαρακτηριστικα: ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ Γραφεία Διαβατηρίων , Γραφεία Ταυτοτήτων, Τμήματα Μετανάστευσης,ΠΡΟΚΕΚΑ κλπ.

Επίσης ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός μετακινήθηκε (καθώς κρίθηκε και ορθά επιβεβλημένο ) στα Νησιά του Βόρειου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και στον Έβρο με την μορφή των αποσπάσεων.
Στην συνέχεια ήρθε η πανδημία και το σύνολο του προσωπικού βρίσκεται (ορθά επίσης) σε Υπηρεσία Ελέγχων για τις άσκοπες μετακινήσεις προς αποφυγή διάδοσης του Κορωνοιου με πολύ καλά ασφαλώς αποτελέσματα για την μείωση των μετακινήσεων των πολιτών.

Όλα αυτά όμως καθιστούν πλέον αδύνατη την σωστη λειτουργία την Τμημάτων στο έργο του Αξιωματικού Υπηρεσίας. Στο Ανακριτικό έργο που είναι το πιο σπουδαίο έργο για έναν Αστυνομικό και για μια Υπηρεσία. Ποιος να συντάξει πλέον τις εκατοντάδες δικογραφίες και ποιος να χρεωθεί τις εκατοντάδες επανυποβολες δικογραφιων για προανάκριση από τον Εισαγγελέα? Ποιος να ακούσει τα δεκάδες παράπονα πολιτών? Ποιος να κατευθύνει τα πληρώματα των περιπολικών για να αποδώσουν αυτά που πρέπει κατά την διάρκεια της βαρδιας? Κατά την άποψή μου και μέσα απ την πολυετή εμπειρία μου στην Διοίκηση Αστυνομικών Τμημάτων αλλά και την Συνδικαλιστική μου δράση πιστεύω βάσιμα ότι κακώς μειώθηκε ο αριθμός των Εισακτέων με Πανελλήνιες εξετάσεις την τελευταία δεκαετία. Από 2000 Δοκίμους Αστυφύλακες τώρα εισάγονται μόνο 250 κι από 150 έως 200 Δοκίμους Υπαστυνομους τώρα εισάγονται μόνο 40.

Πρέπει οπωσδήποτε αρχής γενομένης από το φετινό Διδακτικό Έτος ο αριθμος αυτός να φτάσει στα παλαιά επίπεδα. Ήτοι 1000 έως 2000 Αστυφύλακες και 150 τουλάχιστον Αξιωματικούς. Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις αποτέλεσαν την απαρχή για να ανέβει το μορφωτικό επίπεδο των Ελλήνων Αστυνομικών. Φέτος που κλείνουμε 25 πλέον χρόνια εισαγωγής με Πανελλήνιες Εξετάσεις παρακαλώ να μελετηθεί και να υποστηριχθεί η πρόταση μου για το ίδιο το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ελλήνων Αστυνομικών.

Με εκτίμηση
Θέμης Ι. Καλαμάτας
Αστυνομικός Υποδιευθυντής
Αντιπρόσωπος Νοτίου Αιγαίου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια