Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: Επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας στους αστυνομικούς με μέλη της οικογένειάς τους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας με το οποίο ζητείται η επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας στους αστυνομικούς με
μέλη της οικογένειάς τους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες/ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη Covid-19

Κύριοι Υπουργοί,
Ήδη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, η ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από την τιτάνια μάχη που δίνουν ασταμάτητα οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας για την καταπολέμηση του Covid-19, έχει αναλάβει την εφαρμογή όλων των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας που επέβαλε η Κυβέρνηση, στην προσπάθεια αντιμετώπισης εξάπλωσης του κορονοϊού .
Πέραν της ειδικής αποστολής της ΕΛ.ΑΣ., το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες επαφής ενός αστυνομικού με επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα του κορονοϊού (covid-19), συγκριτικά πάντοτε με άλλους κλάδους εργαζομένων.
Κύριοι Υπουργοί,
Αναφορές μελών μας για το προαναφερόμενο ζήτημα έχουν αποσταλεί στην Ένωσή μας, με τις οποίες αποτυπώνεται η έντονη ανησυχία τους, αφού πολλοί από αυτούς έχουν στην οικογένειά τους μέλη (σύζυγο-τέκνα) τα οποία ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (όπως αυτές ορίζονται από την πρόσφατη Κ.Υ.Α.). Συνεπώς, ελλοχεύει άμεσος κίνδυνος μετάδοσης του Covid-19 σε ευπαθείς ομάδες/ομάδες αυξημένου κινδύνου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.
Κύριοι Υπουργοί,
Φρονούμε ότι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και ιδιαιτέρως των ευπαθών ομάδων/ομάδων αυξημένου κινδύνου είναι κατά την άποψή μας επιβεβλημένη η πρόβλεψη, επέκτασης της δυνατότητας για χορήγηση ειδικής άδειας δικαιολογημένης απουσίας και στο αστυνομικό προσωπικό το οποίο έχει στην οικογένειά του προστατευόμενα μέλη (σύζυγο-τέκνα) που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες/ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη Covid-19.
Κύριοι Υπουργοί,
Η Ελληνική Αστυνομία είναι και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, δίπλα στον Έλληνα πολίτη. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις πάνω στις οποίες οφείλει να εγκύψει η Πολιτεία για λόγους δημόσιας υγείας και αποτροπής διασποράς του Κορονοϊού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης
Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια